De Urbanisten over klimaatbestendige stad

Evenementen

De Urbanisten over klimaatbestendige stad

Door: Petra Starink | 19-06-2017

Florian Boer en Dirk van Peijpe van De Urbanisten geven op 30 juni in het Bibliotheektheater in Rotterdam een lezing over de klimaatbestendige stad. Welke rol speelt architectuur bij het oplossen van wateroverschotten en hoe kunnen we een stad aanpassen aan klimaatveranderingen en hem ook nog aantrekkelijk maken?

Wateroverlast en dorogte

Door de klimaatverandering valt er steeds in korte tijd veel regen die voor wateroverlast zorgt in de dichtbebouwde stad. Vooral in de stadsdelen met veel verharding leveren wateroverlast en droogte grote problemen op. ‘De Urbanisten’ bedachten allerlei kleine en grootschalige ruimtelijke oplossingen hiervoor. Eén ervan is het waterplein, een stelsel van verschillende bassins die bij mooi weer geschikt zijn voor sport en spel, maar die bij stevige regenval onder water kunnen staan. Dit concept is in Rotterdam gerealiseerd bij het Benthemplein. Er zijn hierna meerdere waterpleinen geopend.

Waterpleinen

Naast waterpleinen zijn er andere architectonische uitvindingen die de klimaatproblematiek in de stad kunnen verhelpen of verminderen. Bijvoorbeeld innovatieve dijkenstelsels en groene daklandschappen.

De lezing door De Urbanisten wordt gehouden op 30 juni van 16.00 tot 17.00 uur in het Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, Rotterdam, entree is vanaf €2,50.
kijk hier voor informatie over tickets.

Foto: Ossip van Duivenbode

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie