De Week van de Circulaire Economie

Evenementen

De Week van de Circulaire Economie

Door: Petra Starink | 09-01-2019

Van 14 tot en met 18 januari 2019 is het de Week van de Circulaire Economie, een landelijke campagneweek die wordt georganiseerd door Nederland Circulair! In het hele land worden evenementen georganiseerd waarin de bouwsector een rol speelt. Goede voorbeelden krijgen een podium, voorlopers ontmoeten elkaar, starters krijgen concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan.

Bekijk een aantal evenementen die plaatsvinden

Rondleiding Circl
14 januari 12:00 – 13:00
Circl Amsterdam, Gustav Mahlerplein 1B, Amsterdam
In deze rondleiding kom je alles te weten over Circl. Ervaringen met circulair bouwen, de verhalen achter de hergebruikte materialen en de werkwijze van het restaurant: alle aspecten komen aan bod. De tour wordt standaard gegeven in het Nederlands en is op open inschrijving voor iedereen. Verzamelen bij de balie op de begane grond, links van het restaurant.
Aanmelden kan hier

Ecodorp, Boekel
Donderdag 17 januari 10.00-12.00
Klein Rondeel 103, Boekel
Bezoek deze proeftuin voor circulaire innovaties.
Op het terrein van Ecodorp Boekel wordt een rondleiding gegeven over de ambitieuze plannen in 2019 en gestart wordt met de bouw van 30 circulaire, biobased, klimaatadaptieve en klimaatpositieve, energiepositieve woningen.
Inloop van 10:00 tot 10:15, daarna is er een rondleiding over het terrein inclusief de klimaatadaptieve voedseltuin met uitleg van de circulaire plannen. Meer informatie over Ecodorp Boekel is hier te vinden.

VrijMiBo- Succesverhaal circulair bouwen en ontwikkelen
Vrijdag 18 januari 16.00-19.00
The Green House, Croeselaan 12, Utrecht
Professionals in het bouwproces die een circulaire impact willen maken kunnen onder het genot van een drankje learnings opdoen over de succesvolle aanpak van het paviljoen The Green House op gebied van ontwikkeling, bouw en exploitatie. Rogier Joosten was de kwartiermaker en ontwikkelmanager van het project. Hij deelt zijn kennis over deze innovatie aanpak, met het motto Right to Copy.
Kijk hier voor meer informatie

Bekijk alle evenementen tijdens de week van de Circulaire Economie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.