De ziel van het gebouw in Koepelgevangenis Haarlem

Evenementen

De ziel van het gebouw in Koepelgevangenis Haarlem

Door: Petra Starink | 29-10-2018

Op 7 november wordt het symposium ‘De ziel van het gebouw’ in de Koepelgevangenis in Haarlem gehouden. Sprekers als Rijksbouwmeester Floris Alkemade, Barry van Waveren, architect van de verbouwing van de Koepel, en kunstenaar Job Koelewijn discussiëren over herbestemming van cultureel erfgoed. Het symposium wordt georganiseerd door Cityscapes Foundation en maakt deel uit van het activiteitenprogramma rondom de tentoonstelling ‘Architectural Healing’ in de Koepel. Kunstenaars, met verschillende achtergronden, hebben zich voor de expositie verdiept in de geschiedenis van het gebouw en presenteren hun kunstwerken in de cellen.

Herontwikkeling Koepelgevangenis

De in 1901 gebouwde Koepelgevangenis heeft een bewogen verleden. Het monumentale complex, dat tot 2015 in gebruik was als gevangenis, wordt herontwikkeld tot een multifunctioneel centrum voor onderwijs, cultuur, wonen, werken en horeca.

Expositie

Met de expositie ‘Architectural Healing’ worden verbanden gelegd tussen het helende vermogen van mensen en gebouwen. De thematiek van de expositie wordt tijdens het symposium nader verkent en uitgediept. Eerst geven de sprekers een korte presentatie waarin zij, aan de hand van werk dat te zien is op de expositie, reflecteren op het begrip ‘Architectural Healing’. Als muzikaal intermezzo presenteren componist Ivo Bol en architect/scenograaf Marion Traenkel de licht/geluid compositie die zij speciaal voor ‘Architectural Healing’ schreven. Daarna gaan de sprekers met elkaar en het publiek in gesprek.

Symposium De ziel van het gebouw
Woensdag 7 november 2018
Aanvang: 15.15 uur
Reserveren en meer informatie www.opendekoepel.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.