Design Matters-De Nieuwe Luxe

Evenementen

Design Matters-De Nieuwe Luxe

Door: Petra Starink | 01-09-2016

Donderdag 15 september is ‘De Nieuwe Luxe’ het thema van Design Matters, het tweemaandelijks live magazine over design. In een wereld die steeds immateriëler wordt, verandert ook het beeld van luxe. Wat is luxe voor de moderne mens die de top van de Maslow-piramide heeft bereikt? Op deze avond in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam zijn 5 sprekers te gast. Lennert Booij, Tijmen Schep, Frank Kolkman, Nel verbeke, Martijn van Strien. Moderator is Jeroen Junte.

Lennart Booij

Lennart Booij trad dit voorjaar aan als conservator Toegepaste Kunst en Vormgeving van het  Stedelijk Museum Amsterdam. In 2013 promoveerde hij in Kunstgeschiedenis aan de UvA met een onderzoek naar René Lalique. Per 15 november 2016 treedt hij toe als raadslid van de Raad voor Cultuur

Tijmen Schep

Tijmen Schep is creatief directeur van medialab Set Up en onderzoeker bij Kennisland. Hij buigt zich over digitale vraagstukken als big data en privacy. Hoe kunnen we ons hiertegen wapenen? Deze vraag is het uitgangspunt van het boek ‘Design my Privacy’ dat Schep deze zomer uitbracht bij BIS Publishers.

Frank Kolkman

Frank Kolkman noemt zichzelf een ‘design hacker’ en begeeft zich op de grens van wetenschap, fictie, kunst en design. Hij bedacht een futuristische open source zorgrobot die medische thuiszorg voor grote groepen mensen toegankelijk maakt. Zijn nieuwste onderzoeksproject betreft de (on)wenselijkheid van eeuwig leven.

Nel Verbeke

Nel Verbeke (België) studeerde in 2015 af als conceptueel ontwerper aan de Design Academy. Haar project ‘Embrace melancholy is een zoektocht naar hoe design kan helpen bij het ervaren van melancholie, een gemoedstoestand die van oudsher is voorbehouden aan de priviliged few.

Martijn van Strien

Martijn van Strien is oprichter van The Post-Couture Collective, een modelabel dat downloadable en duurzame kleding aanbiedt. Van Strien (Design Academy Eindhoven, 2012) wil hiermee een transparant en duurzaam alternatief bieden voor de bestaande mode-industrie, die is vastgelopen op overproductie, uitbuiting in lagelonenlanden en ronkende marketing hypes.

Design Matters- De Nieuwe Luxe
15 september 2016
Aanvang 20.00 uur
Pakhuis De Zwijger
Piet Heinkade 179, Amsterdam
Toegang is gratis

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.