Designkwartier Den Haag

Evenementen

Designkwartier Den Haag

Door: Petra Starink | 09-05-2016

Den Haag staat in het weekend van 27 tot en met 29 mei in het teken van vernieuwend Nederlands design tijdens het festival Designkwartier Den Haag . Drie dagen lang is het Zeeheldenkwartier het domein van ontwerpers en nieuw talent met prikkelende projecten. Tijdens het festival zijn de ontwerpers zelf aanwezig om hun werk toe te lichten.

Design van hoge kwaliteit

De initiatiefnemers van het festival zien creatief ondernemerschap als belangrijke motor voor vernieuwing. Ontwerpers en andere creatieve denkers dragen met nieuwe inzichten en invalshoeken die origineel zijn bij aan het oplossen van maatschappelijke problemen. De organisatie maakt een scherpe selectie van nieuw design van hoge kwaliteit en daardoor boeiend voor een breed publiek.

Gevarieerd programma

De route die gevolgd kan worden loopt langs 50 gevarieerde locaties zoals pop-up stores, galeries, Panorama Mesdag, kunstcentrum Stroom Den Haag en verrassende plekken als binnentuinen, loodsen en een oude melkfabriek. Bezoekers kunnen een bezoek brengen aan Label Breed, een merk dat Nederlandse ontwerpers koppelt aan Nederlandse fabrieken met specifieke technieken. Atelier NL laat zien hoe zij van zand van de Scheveningse Zandmotor fraai glaswerk hebben gemaakt. Woes van Haaften heeft in samenwerking met de Rietveld Academie een uniek pop-up museum. Inzicht in keramiektechnieken van diverse ontwerpers zijn te vinden in de Koppenwinkel met alleen maar koffie en theekopjes.

Het festival is een initiatief van stichting Designkwartier Den Haag en werd in 2014 voor de eerste keer georganiseerd.

Datum: vrijdag 27 t/m zondag 29 mei Locatie: Zeeheldenkwartier, Den Haag www.designkwartier.com
Ook te volgen op Facebook

Beeld: Festival Designkwartier Den Haag

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.