Designroute GLUE

Evenementen

Designroute GLUE

Door: Petra Starink | 01-09-2020

Met ‘GLUE amsterdam connected by design’ heeft de stad een driedaagse designroute voor Amsterdamse ontwerpers, architecten, galeries en musea. Van 18-20 september openen de deelnemers op bijzondere locaties in de stad hun deuren voor liefhebbers van design. GLUE is een initiatief van Janine de Jong, Guus van Maarschalkerweerd en David Heldt die met de designroute de sector beter wil verbinden en vindbaar maken.

Tijdens designroute GLUE kan elke bezoeker lopend, met het openbaar vervoer of op de fiets overal ‘coronaproof’ binnenlopen, lezingen, workshops, exposities, en boekpresentaties bezoeken, en zich laten verrassen.

Humble Design

Een bijzondere locatie is galerie de Binnenkant. In het sfeervolle pand in het centrum presenteert Max Bruinsma (design- en kunstcriticus, redacteur, schrijver en docent) de tentoonstelling Humble Design. Hij presenteert objecten van Atelier NL, Boris Tellegen, Femke Dekkers, Geke Lensink, OS∆OOS, Paper Factor en Rive Roshan. Alle ontwerpen refereren aan de titel van de expositie en kenmerken zich door een ogenschijnlijke eenvoud, minimalistische vormen en de wens om nieuwe benaderingen te vinden voor het (her-) gebruik van materialen en hulpbronnen in onze oververzadigde wereld.

Duurzaam denim

Ook Denim City, gevestigd in de voormalig tramremise De Hallen, richt de blik samen met de studenten van de Denim Academy op duurzaam design en op een ‘betere blauwere wereld’. De tentoonstelling ‘Overgrown’ laat vanuit diverse invalshoeken het maakproces en de ecologische footprint van denim zien: van het ruwe materiaal tot manieren om het verbruik van water, chemicaliën en afval te verminderen. Bezoekers krijgen zowel een aantal creatieve designinstallaties te zien als presentaties waarin onder andere Dry Indigo, ozon of lasertechnologie is toegepast.

Boek Enjoy Everyday Design

Industrieel ontwerper Robert Bronwasser biedt een driedaags kijkje in zijn keuken in Amsterdam-Noord. Bezoekers kunnen live zien hoe hij werkt en wat de resultaten zijn van zijn samenwerkingen met diverse internationale merken. Naast producten, presenteert de ontwerper tijdens GLUE zijn nieuwe boek Enjoy Everyday Design. Hij geeft creatieven die aan zijn publicatie hebben meegewerkt het podium en zal zelf een workshop geven over zijn visie op ontwerpen.

Ontwerpers in gesprek met elkaar

David Heldt en Amanda Pinatih, curator Vormgeving van het Stedelijk Museum, organiseren het debat getiteld ‘The Designer and The City’ waarmee GLUE op 17 september feestelijk wordt geopend. Onder leiding van host Andrew Makkinga gaan geselecteerde ontwerpers met elkaar in gesprek over het belang van creatieven voor Amsterdam, hun bijdragen aan de stad hoe deze stad condities kan scheppen om de creatieven te behouden.

De GLUE map

Sonja Haller en Pascal Brun van de grafische ontwerpstudio Haller Brun hebben een graphic artwork, programmaboek, stadskaart, designgids en toegangsticket in één ontworpen. De GLUE Map/Passe Partout is te koop via de website www.glue.amsterdam voor €7,50 (€9,50 tijdens GLUE).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.