Documentaire over bevlogenheid Winy Maas

Evenementen

Documentaire over bevlogenheid Winy Maas

Door: Petra Starink | 19-05-2021

Architect , hoogleraar en urbanist Winy Maas werd twee jaar lang gevolgd door regisseur Jan Louter. De documentaire Under Tomorrow’s Sky schetst een intiem portret van een architect die bevlogen werkt aan de stad van de toekomst. Under Tomorrow’s Sky gaat op dinsdag 1 juni 2021 in première tijdens het Internationale Film Festival Rotterdam. Op woensdag 2 juni 23:00 uur wordt de documentaire uitgezonden in de serie Close Up van AVROTROS.

Documentaire over bevlogenheid Winy Maas

Uitvoering van zijn vak

Under Tomorrow’s Sky volgt Winy Maas tijdens zijn vele werkzaamheden, van MVRDV-projecten tot de ontmoetingen met studenten van de door hem opgerichte denktank The Why Factory aan de TU Delft. Regisseur Jan Louter reist met Maas mee naar onder meer Korea en China en bezoekt de bouwplaatsen van het heuvelachtige appartementengebouw Valley aan de Amsterdam Zuidas en Depot Boijmans Van Beuningen. De film toont ook de ‘rauwe’ kant van het vak; de obstakels en de stevige onderhandelingen die soms nodig zijn om innovatieve ontwerpen gerealiseerd te krijgen.

Passie en bevlogenheid

Under Tomorrow’s Sky toont voor alles de passie en bevlogenheid van Maas, die het als zijn missie ziet om betere steden voor de toekomst te ontwerpen. De komende decennia groeit de wereldbevolking met miljarden, en het merendeel van die nieuwe aardbewoners zal wonen in steden. Om het toekomstige urbane leven aangenaam en gezond te houden, zal er anders gebouwd moeten worden. In plaats van uniforme woontorens pleit hij voor “hoogbouw op een menselijke maat”, gestapelde bouwvolumes met open ruimte en groen ertussen, die aanvoelen als een verticaal dorp.

Documentaire over bevlogenheid Winy Maas

Beeld: MVRDV

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.