Documentaire Rem Koolhaas

Evenementen

Documentaire Rem Koolhaas

Door: Petra Starink | 27-08-2018

Op het Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) is op 20 september de documentaire REM te zien over het leven van architect Rem Koolhaas. De film wordt getoond in het kader van TIAFF Light. Na de film is het mogelijk om vragen te stellen aan filmmaker Tomas Koolhaas, de zoon van Rem Koolhaas.

Tomas over vader Rem Koolhaas

Rem Koolhaas is Nederlands bekendste architect en ook internationaal zeer invloedrijk. In thuisbasis Rotterdam getuigen onder ander de Kunsthal en het Stadskantoor van zijn talent en visie.In de hele wereld heeft hij iconische gebouwen neergezet, zoals de CCTV-toren in Beijing en het Casa da Música in Porto. Filmmaker Tomas Koolhaas maakte een portret van zijn beroemde vader. Hij volgde hem op reizen naar het buitenland en interviewde gebruikers van enkele van zijn ontwerpen, zoals het echtpaar Boudet dat de befaamde Villa dall’Ava in Parijs bewoont.

Visie op architectuur

De jonge Koolhaas filmt zijn vader vooral in close-ups, terwijl deze in voice-over (hij wordt nergens direct geïnterviewd) zijn visie op architectuur, schoonheid, functionaliteit, kunst en het leven in het algemeen te berde brengt. Uit zijn statements, ondersteund door een indringende soundtrack, komt een man naar voren voor wie architectuur heel veel meer is dan een beroep of een roeping: het is zijn leven.

Het TIAFF Light is een voorproefje voor het TIAFF dat in april 2019 weer gaat plaatsvinden. Tijdens deze light editie zal het thema voor TIAFF 2019 bekend gemaakt worden.

Film REM

Documentaire REM en Q & A met Tomas Koolhaas
Cinecitta, Willem II straat 29, Tilburg
20 september om 19.00 uur
Kaartverkoop via www.cinecitta.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.