DPA TALK#13: New Materials

Evenementen

DPA TALK#13: New Materials

Door: Petra Starink | 16-01-2017

Donderdag 2 februari organiseert Design Post Amsterdam DPA Talk#13 met als thema ‘New Materials’. Dirk Winkel en Jasper Brommet van StoneCycling komen vertellen over hun producten en ervaringen. Moderator is Jeroen Junte.

Nieuwe materialen

Onze industrie is afhankelijk van grondstoffen. In snel tempo zien we deze natuurlijke voorraden verdwijnen, en om de voorraden te behouden zijn we steeds steeds op zoek naar nieuwe materialen.  Waar begint een zoektocht naar nieuwe materialen eigenlijk en aan welke eisen moeten deze materialen voldoen?

StoneCycling

Het onderzoek om potentieel bouwafval opnieuw te gebruiken als bouwmateriaal door Tom van Soest, tijdens de Design Academy in 2012, leidde tot de oprichting van StoneCycling. Nu produceert dit bedrijf bakstenen van industrieel afval.  Met collega’s Ward Massa en Jasper Brommet was de volgende stap om het concept WasteBasedBrick gerealiseerd te krijgen. De recepten van de stenen, oftewel welke soort bouwafval er gebruikt wordt, bieden een breed scala aan esthetische mogelijkheden voor verschillende bakstenen en toepassingen. De uniek uitziende stenen, met namen als Nougat, Truffle en Caramel, zijn in Nederland al toegepast en zullen in 2017 over heel de wereld te vinden zijn. Brommet geeft inzicht over het productieproces van deze WasteBasedBricks.

Dirk Winkel

Dirk Winkel is afgestudeerd in 2010 in ‘Design Products’ en opende in 2011 zijn eigen studio in Berlijn gespecialiseerd in verlichting en meubelontwerp.
Met de lamp ‘Winkel w127’ voor het merk Wästberg heeft hij 3 jaar lang, samen met chemieconcern BASF, onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van dit innovatieve wand- en bureauarmatuur. De lamp is gemaakt
van biopolymeer, dit bestaat uit 60% Castor olie van de Castor Oil Plant – ook wel Wonderboom genoemd.  Dirk Winkel gaat tijdens de Talk in op het ontwerpproces van het materiaal en wat dit in de toekomst kan betekenen voor een productieproces.

DPA Talk #13
2 februari  2017
Aanvang 17:30-19:00 uur. Inloop 17.00 uur
Design Post Amsterdam, Cruquiusweg 111 M Amsterdam
Inschrijven kan hier

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.