Dutch Design Week 2020: Fysiek en online

Evenementen

Dutch Design Week 2020: Fysiek en online

Door: Petra Starink | 08-06-2020

De Dutch Design Week van 17-25 oktober 2020 wordt een combinatie van een fysiek en online evenement, waarbij relevante matchmaking voor de ontwerpers centraal staat. Dit heeft de Dutch Design Foundation besloten na overleg met de ontwerp community, partners en instanties.

Op de Dutch Design Week in Eindhoven presenteren ieder jaar 2600 ontwerpers hun werk, verspreid over verschillende locaties in de stad. Met meer dan 350.000 bezoekers is het gezien de huidige omstandigheden niet verantwoord dat de DDW 2020 een live publieksevenement wordt.

Bezoek op afspraak

‘Samen met de ontwerp community is gezocht naar een oplossing’ zegt directeur Martijn Paulen. Voor de fysieke kant focussen we op een bottom-up ‘studio expo-model’, gericht op relevante ontmoetingen tussen de deelnemende ontwerpers en professionele bezoekers. Dit betekent dat deelnemers zich vanaf 15 juni kunnen aanmelden. Na goedkeuring kunnen zij in oktober de deuren van hun eigen studio openen of participeren op een andere beschikbare locatie, enkel voor bezoek op afspraak.

Digitaal platform

Dit jaar worden ook alle deelnemers zichtbaar op een sterk verbeterd digitaal DDW platform. Hier bieden we ook ruimte aan ontwerpers en partners die niet fysiek in Eindhoven kunnen deelnemen. We zullen onze internationale PR en Media activiteiten vervolgens inzetten op basis van het totale DDW20 programma, met aandacht voor zowel ‘live’ als online deelnames.

Dutch design Week fysiek en online

Virtuele DDW Talks

Omdat we willen dat dit virtuele programma meer is dan enkel een digitale vertaling van een fysieke DDW, werken we op dit moment aan sterke online formats waaronder virtuele DDW Talks, verschillende livestreams en video’s.

“Wij kijken er naar uit om DDW20 met de ontwerpwereld en al haar creatieve vermogen tot een onvergetelijke editie te maken. Zowel ‘live’ als online. Wij zullen dit vanuit de kern van ons DNA ondersteunen en er alles aan doen om dit te faciliteren,” aldus Martijn Paulen. Meer informatie is te vinden op de website van de DDW.

Dutch design Week fysiek en online
Growing Pavilion op de Dutch Design Week 2019. Foto: Petra Starink
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.