Dutch Design Week 2021 van start

Evenementen

Dutch Design Week 2021 van start

Door: Petra Starink | 13-10-2021

Tijdens de Dutch Design Week (DDW) van 16 t/m 24 oktober 2021 staat Eindhoven weer een week lang in het teken van design. Onder het overkoepelende thema ‘The Greater Number’ vinden diverse tentoonstellingen, lezingen en activiteiten plaats. Hieronder een kleine selectie uit het programma.

Graduation Show en Dutch Design Awards

Verspreid over 8 verschillende area’s in Eindhoven zie je werk van nieuwe en gevestigde ontwerpers. In het Beursgebouw is de Graduation Show te zien, waar bachelor en masterstudenten van de Design Academy Eindhoven hun afstudeerprojecten laten zien. Op Strijp-S kun je in de Microlab Hall de inzendingen voor de Dutch Design Awards bewonderen. Ga ook naar Objects for a New Kind of Society in Dutch Invertuals bij het station, bezoek locaties downtown als Kazerne en Alissa + Nienke in NUL ZES, en Piet Hein Eek en hun splinternieuwe hotel op Strijp T+R. 

DDW ambassadeur Floris Alkemade

Het Klokgebouw opent deze editie met een ontdekkingstocht door het gedachtegoed van voormalig Rijksbouwmeester én DDW-ambassadeur Floris Alkemade. Ook de technische universiteiten presenteren hier hun werk, onder de noemer Design United. Op het Ketelhuisplein presenteert kunstenaar Arne Hendriks zijn project Hara Hachi Bu, een klein dorp waar geoefend wordt in “minder ontwerpen, minder produceren en minder consumeren”. Op het plein is ook The Exploded View te zien. Dit huis is ontworpen door Lucas de Man’s Nieuwe Helden en volledig gebouwd uit biobased materialen. 

Relatie tussen mens en object

De expositie in de Microlab Hall Things that matter stelt de relatie tussen mens en object centraal. Wat is nog waardevol met zoveel producten binnen handbereik? En hoe ontwerp je als maker die waarde?

Sharing Elements

DDW-ambassadeur Christien Meindertsma presenteert samen met interactive designers Joel Gethin Lewis en Reza Ali een spectaculaire interactieve installatie genaamd Sharing Elements. Hierin onderzoekt Meindertsma hoeveel we fysiek verbonden zijn met de wereld om ons heen.

Tentoonstelling ontwerpers en industrie

Cabinet of collaborations is een tentoonstelling die focust op de kracht van samenwerkingsprojecten tussen ontwerpers en industrie, ontworpen en mede samengesteld door Envisions en Studio Rick Tegelaar. In het midden van de exposerende werken verrijst een XXL conversation table waar ontwerpers en de industrie met elkaar in gesprek gaan in verschillende talks. 

Het hele programma van de Dutch Design week 2021 is hier te vinden.

Fotografie: DDW

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.