Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren

Evenementen

Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren

Door: Petra Starink | 11-07-2017

Op 20 september start in Ede de driedaagse praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren van stichting KERN. De cursus is bestemd voor wie energieneutraal bouwt of renoveert in de bouwuitvoering, en legt de basis om de hoogste standaard op het gebied van gezond wonen, betaalbaar comfort en energie-efficiency te realiseren.   

Passiefhuis en Active House

Op deze cursus gaan wetenschappelijke kennis en bouwpraktijk hand in hand en met deze cursus blijft men up te date over de uitvoering van energieneutrale of energieleverende projecten, bij BENG, NOM, Passiefhuis en Active House.

De docenten zijn experts op het gebied van energieneutraal bouwen en renoveren, met verschillende specialismen: Clarence Rose (passiefhuistechnologie), Henk Wegkamp (haalbaarheidsanalyse) en Carl-peter Goossen (integraal bouwen).

Energieneutraal bouwen

De cursusdagen worden op 20, 21 en op 22 of 26 september gehouden. Op dag 1 staat de interdisciplinaire basis centraal van comfortabel en betaalbaar energieneutraal bouwen met passiefhuistechnologie. Op dag 2 kiest de cursist voor de specialisatie installatie met bijvoorbeeld verdieping in balansventilatie en verwarmen via ventilatielucht, of de bouwkundige kant met verdieping in isolatietechniek en de daarbij behorende bouwfysica. In de middag worden twee energieneutrale projecten bezocht. Op dag 3 staat de bredere integrale samenhang centraal tussen de bouwkundige aspecten en de installaties.

Certificaat Passiefhuis Vakman

Wie voor de cursus slaagt ontvangt het internationaal erkende certificaat Passiefhuis Vakman. Het examen vindt vrijdag 17 november plaats, voorafgegaan door een gratis examentraining op 10 november.
Kosten voor de cursus zijn € 690,- en deelname aan het examen € 250,-

Meer informatie op www.stichtingkern.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.