Excursie wederopbouwwijken Eindhoven

Excursie wederopbouwwijken Eindhoven

Evenementen
Door: Petra Starink | 10-05-2017

Excursie wederopbouw EindhovenOp 28 mei organiseert het Erfgoedhuis Eindhoven een gratis busexcursie naar 5 wederopbouwwijken in Eindhoven. Het programma start met de presentatie van een boekje over de 5 wijken die daarna bezocht worden. De rondleiding wordt verzorgd door deskundigen van de Stichting Bescherming Wederopbouw Eindhoven.

Industriële uitstraling

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog was Eindhoven de snelst groeiende stad van Nederland. De moderne en industriële uitstraling is voor een groot deel te danken aan die periode.

Wederopbouw

Start van de excursie is om 13.00 uur met de presentatie van een boekje over de 5 wederopbouwwijken: Doornakkers, Genderdal, Burghplan, Kronehoef en Hapert/Limbeek. Tijdens de excursie wordt er ook veel aandacht besteed aan wederopbouwkunst. Kenmerkend voor de wederopbouwperiode is het grote aantal kunstwerken op gebouwen en in de openbare ruimte.

Het programma duurt tot ongeveer 16.30 uur. De ontvangst is in het Erfgoedhuis aan de Gasfabriek 2 in Eindhoven. Aanmelden is verplicht via [email protected]

Foto: Detail straatmuzikanten, Niels Steenbergen, 1959

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.