Fietsen langs architectuur in Bergen aan Zee

Evenementen

Fietsen langs architectuur in Bergen aan Zee

Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-10-2021

Tijdens de Kunst10daagse van Bergen organiseert Architectuur Informatiecentrum Alkmaar op vrijdag 29 oktober een architectuurroute op de fiets, langs 24 panden in Bergen aan Zee. De tocht wordt begeleid door betrokken architecten. Architect Maarten Min die samen met zijn vrouw Jetty het bureau Min2 bouw-kunst in Bergen runt, en zijn eigen duinhuis ontwierp geeft vooraf aan de fietstocht een beschrijving van de excursie, en een korte schets over het dorp.

Duinhuis. Ontwerp Jetty en Maarten Min © Erik Boschman

Tijdens de fietstocht zullen enkele bijzondere staaltjes van architectuur door de aanwezige architecten nader worden belicht. De fietstocht gaat voornamelijk langs woonhuizen, slechts op een enkele plek kan binnen worden gekeken. Start van de fietsroute is is Fisher’s Restaurant aan het Van der Wijckplein 18 in Bergen aan Zee. Er kunnen maximaal zestig personen aan deelnemen, verdeeld over drie groepen van twintig. De eerste groep start om 13.30, dan om 14.00 en als laatste 14.30. De fietstocht duurt ongeveer 2,5 uur.

Duinhuis. Ontwerp Lody Trap

Aanmelden voor fietstocht langs architectuur in Bergen aan Zee

De kosten van de fietsexcursie bedragen 12,50 euro per persoon. Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van ‘Fietstocht Bergen aan Zee’ en naam en adres. De uiterste inschrijfdatum is 27-10-2021.Meer informatie is te vinden op de website van Architectuur Informatiecentrum Alkmaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.