Film Bauhaus Spirit

Evenementen

Film Bauhaus Spirit

Door: Petra Starink | 04-09-2019

In het kader van het 100 jarig jubileum van Bauhaus wordt op 19 september op het Tilburg Architectuur Film Festival in art-house Cinecitta de film Bauhaus Spirit getoond. Voorafgaand aan de film geeft Aura Luz Melis van het bureau Inside Outside een lezing over hun werk, waaronder de textiele wanden, ontworpen voor de LocHal.

Film Bauhaus Spirit

100 jaar geleden werd de legendarische kunst-en-ontwerpschool Bauhaus door de Berlijnse architect Walter Gropius opgericht. Het legde de basis voor de manier waarop we vandaag leven. In de film Bauhaus Spirit reflecteren ontwerpers, jonge architecten, docenten op hun ervaringen met Bauhaus. In het internationale crossmedia project wordt de spannende geschiedenis geportretteerd en onderzocht wat betekenis van de legendarische Bauhaus beweging is voor de huidige ontwikkelingen. Hoe moeten we leven en waar gaan we naartoe?

Textiele wanden LocHal

In aansluiting op het gereedkomen van de mobiele textiele wanden die architectenbureau Inside Outside voor de LocHal heeft ontworpen zal architecte Aura Luz Melis voorafgaand aan de vertoning een lezing verzorgen. De Venezolaanse werkt als partner bij Inside Outside en heeft brede ervaring op het gebied van productontwerp, architectuur en landschapsarchitectuur.

Kaarten zijn te koop via de website van Cinecitta.nl
Regulier: 7,50 euro / Student: 5,50 euro
Datum: Donderdag 19 september 2019Tijd: 18.30-21.00 uur
Locatie: Cinecitta, Willem II straat 29, Tilburg

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.