Film New Neapolis op IFFR

Evenementen

Film New Neapolis op IFFR

Door: Petra Starink | 15-01-2020

Het International Film Festival Rotterdam is het grootste filmfestival van Nederland, dat sinds 1972 jaarlijks in Rotterdam wordt gehouden. Vanaf 22 januari t/m 2 februari kun je weer genieten in het donker. De film New Neapolis van Gyz de la Riviere gaat in wereldpremière. Daarin belicht hij de banden van Rotterdam met drie andere havensteden: Liverpool, Napels en Marseille.

Film over stadsontwikkeling

Na zijn toekomstvisie Rotterdam 2040 presenteert Gyz La Rivière in New Neapolis zijn thuisstad en haar counterparts als de voorhoede van een nieuw en sexy Europa. Zijn filmische manifest, opgebouwd uit ritmisch gemonteerde archiefbeelden, graaft in heden en verleden van de vier steden en legt ontelbare dwarsverbanden bloot. Hij wil hiermee een positief geluid afgeven, tegengif voor hol populisme, met oog voor de individuele bewoner die de stad maakt tot wat ze is. Een humoristische film over stadsontwikkeling en de mensen die ermee moeten dealen.

Te zien op IFFR 2020

De première van de film New Neapolis van Gyz de la Riviere is op 24 januari 2020 in Lantaren Venster. Verder nog op dinsdag 28 januari en zaterdag 1 februari. Kijk hier voor het hele programma van het IFFR 2020.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.