Filmpremiére: De Rijksbouwmeester

Evenementen

Filmpremiére: De Rijksbouwmeester

Door: Petra Starink | 01-09-2020

Tijdens het Tilburg Architectuur Film Festival (TIAFF) gaat op 17 september de film ‘De Rijksbouwmeester’ van filmmaker André de Laat in première. De Laat maakte de afgelopen 5 jaar een portret van architect Floris Alkemade.

Rijksbouwmeester Floris Alkemade

Sinds september 2015 is Alkemade Rijksbouwmeester en adviseert in die functie de regering op het gebied van architectuur, stedenbouw, infrastructuur, monumenten en beeldende kunst. Hij initieerde ontwerpprijsvragen over maatschappelijke vraagstukken, zoals Who Cares (over nieuwe vormen van wonen en zorg) en Brood en Spelen (vernieuwende ideeën perspectieven voor het platteland).

Maatschappelijke thema’s

Voorafgaand aan de première vindt onder leiding van Saskia van Stein een panelgesprek plaats met Floris Alkemade en Elma van Boxel (ZUS). Het panel gaat in op de rol van ontwerp bij maatschappelijke thema’s zoals inclusie/exclusie, thema’s die Architectuurcentrum Eindhoven tijdens uiteenlopende stadsgesprekken in Natlab ook regelmatig heeft geagendeerd.

De film ‘De Rijksbouwmeester’ is via een livestreamverbinding ook te bekijken in Eindhoven (Natlab). Deze première start om 19.30 uur in Natlab.

De onafhankelijke documentaire ‘De Rijksbouwmeester – de kracht van de verbeelding’ is een coproductie van AdeL Producties en Multi Media Impuls. De film is tot stand gekomen met steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het BPD Cultuurfonds..

Foto: Martin Wengelaar

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.