Future040 over toekomstig centrum van Eindhoven

Evenementen

Future040 over toekomstig centrum van Eindhoven

Door: Petra Starink | 18-10-2018

Gemeente Eindhoven exposeert tijdens de Dutch Design Week in een glazen kas op het Stadhuisplein. Bij de expo Future040 kunnen bezoekers via Augmented Reality (AR) door het toekomstige centrum van Eindhoven lopen. Future040 is vanaf zaterdag 20 oktober elke DDW-dag van 11.00 tot 18.00 uur geopend.

Veel nieuwe gebouwen in Eindhoven

Doel is om bezoekers van Future040 een beeld te geven hoe het centrum van Eindhoven eruit gaat zien. In 3D is te bekijken wat – verdeeld over verschillende tijdlagen – de visie van de gemeente op de ontwikkeling van de stad mogelijk betekent. Het grote aantal geplande gebouwen zal het aanzicht van het centrum van Eindhoven aanzienlijk veranderen. Op veel plekken verschijnen nieuwe gebouwen of krijgen bestaande gebouwen een ingrijpende facelift. Denk bijvoorbeeld aan het gebied rondom het station (District E), Mariënhage of het Emmasingelkwadrant.

Supervisor Winy Maas

Gemeente Eindhoven nam het initiatief voor de ontwikkeling van deze innovatieve manier van kijken naar de toekomst. In samenwerking met supervisor binnenstad Winy Maas van MVRDV, Dutch Rose Media en de Dutch Design Foundation zijn de expositie en bijbehorende app tot stand gekomen.

Opening Future040

Maandag 22 oktober om 11.30 uur verrichten wethouder Monique List en directeur Martijn Paulen van de Dutch Design Foundation samen de officiële opening van de expo. Future040 is vanaf zaterdag 20 oktober elke DDW-dag van 11.00 tot 18.00 uur geopend.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.