GEVEL 2022 – Vakbeurs voor ontwerp & engineering van de gebouwschil

GEVEL 2022 – Vakbeurs voor ontwerp & engineering van de gebouwschil

Evenementen, Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-12-2021

Van dinsdag 8 t/m donderdag 10 februari 2022 vindt in de Jaarbeurs Utrecht de vakbeurs GEVEL plaats. Als thema is gekozen voor ‘Inception’: een nieuw begin, van klein idee naar een grote impact. De organisatie vertaalt dit naar een inspirerende beursvloer met aandacht voor de schaal van de stad tot het kleinste detail. Met exploded views, onverwachte perspectieven en de wereld op zijn kop.

De beurs is ook bedoeld om bij de bezoeker vragen los te maken. Wat droom jij voor de toekomst? Wat zie jij als je door een stad loopt? Is jouw ontwerp een droom of realiseerbaar? Bekijk de wereld eens binnenstebuiten of ondersteboven.

Subthema’s

Naast een overkoepelend hoofdthema zijn ook vier subthema’s benoemd.

TECH staat voor de ontwikkelingen op het gebied van 3D design en printing, BIM, materialenpaspoort, prefabricatie, digitalisering en automatisering.

NATURE geeft informatie over biobased/hernieuwbare materialen, biodiversiteit, gezondheid in gebouwen, de rol van de gebruiker, low-tech en no-tech oplossingen.

ART&HISTORY verdiept zich in het karakter en narratief van (gevel-)ontwerpen, tactiliteit en ornament, vakmanschap en de stedelijke context van ontwerpen.

FUTURE kijkt tot slot naar data-gedreven en parametrisch ontwerpen, de circulaire economie en bouwindustrie, de aanpasbaarheid van gevels en gebouwen in de toekomst.

Programma en sprekers

In de architectuur en bouwtechniek gaan de ontwikkelingen razendsnel. Het Innovatietheater in Hal 4 biedt daarom een podium aan brancheverenigingen, onderwijsinstellingen en praktijkverhalen. In korte, inhoudelijke sessies worden technische en beleidsmatige thema’s aangesneden. Met lezingen over de ontwikkelingen vanuit de baksteen, staal- en betonindustrie, onderzoekstrajecten in de gevelbranche en presentaties van pionierende projecten.

Tevens is er een zogenaamde Cinema Lounge. Hier zijn doorlopend video’s te bekijken van innovatieve projecten in aanbouw en ontwikkeling. Exposities zijn er o.a. van Archiprix International, Concrete Case Studies, Ideas Forward, DAPh, universiteiten en academies.

Registreren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.