GLOW in het Van Abbemuseum

Evenementen

GLOW in het Van Abbemuseum

Door: Petra Starink | 01-11-2016

Van 12 tot en met 19 november 2016 staat Eindhoven voor de 11e keer in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Ongeveer 40 kunstenaars bieden met lichtinstallaties en lichtprojecties de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad. Middels een looproute zijn de lichtkunstprojecten met elkaar verbonden. Een oranje lus van 3,2 km over het TU/e terrein en een blauwe lus van 4,2 km door het centrum van Eindhoven.

GLOW special

Het Van Abbemuseum presenteert een “GLOW Special”: A Place Beyond Belief. Een kunstproject over de perceptie van werkelijkheid en illusie gecreëerd door licht. Licht geeft objecten hun visuele vorm en maakt ze op die manier haast tastbaar. Over het algemeen vertrouwen we op ons zicht. Maar we realiseren ons niet dat licht altijd in beweging is. Wanneer licht beelden laat ontstaan, verandert het voortdurend onze daadwerkelijke waarneming.

Lichtkunst

De kunstwerken in deze tentoonstelling laten elk op geheel eigen wijze de illusie van continu veranderende ruimtes zien. Ze spelen met de flinterdunne lijn tussen wat we waarnemen en wat we dénken waar te nemen. Er zijn werken te zien van pioniers op het gebied van lichtkunst en nieuwe en recente experimenten.

Technologie en kunst

Alle kunstenaars maken een combinatie van de dynamiek van licht, technologie en kunst. László Moholy-Nagy, Dan Flavin, Adam Barker-Mill, Gianni Colombo, Mike Rijnierse en Willem Marijs, Pink Twins, Jimi Kleinbruinink, Tom Dekyvere en Nathan Coley laten de resultaten zien van hun fascinerende onderzoek naar de samenkomst van realiteit en illusie. Samen vormen zij A Place Beyond Belief.

Bezoekersinformatie

A Place Beyond Belief is te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van het museum en tijdens de openingstijden van GLOW:
Zaterdag 12 / zondag 13 november: 11.00 tot 24.00;
Maandag 14 november: 17.00 tot 23.00;
Dinsdag 15 / woensdag 16 november: 11.00 tot 23.00;
Donderdag 17 november: 11.00 tot 23.00 uur;
Vrijdag 18 / zaterdag 19 november: 11.00 tot 24.00 uur.
Zondag 20 november: 11.00 tot 17.00 uur.

Meer info over GLOW is hier te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.