Groen in architectuur

Evenementen

Groen in architectuur

Door: Petra Starink | 27-09-2017

Hoe kun je er voor zorgen dat planten als multifunctioneel bouwmateriaal worden gebruikt en wat is er nodig om beplanting structureel mee te nemen in een ontwerp? Op de cursus Groen in Architectuur op 17 oktober, georganiseerd door de BNA Academie worden concrete handvatten en inspiratie aangereikt om op een duurzame manier planten te integreren in gebouwen. De cursus vindt plaats in Cirl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO op de Zuidas, ontworpen door de Architekten Cie.

Beplanting in gebouwen

De vraag naar beplanting in en aan gebouwen groeit hard. Van het nieuwe stadskantoor in Venlo tot de ‘groene kassen’ in het kantoor van Joolz, steeds meer wordt groen toegepast binnen de architectuur. Er komt steeds meer bewijs dat planten een positieve bijdragen leveren aan de luchtkwaliteit en akoestiek.

Planten binnen je ontwerp

Daarnaast tonen verschillende onderzoeken aan dat planten stress verminderen, productiviteit vergroten en creativiteit stimuleren. Bij aanbestedingen wordt er ook steeds vaker een ‘visie op groen’ gevraagd: hoe pas je beplanting toe binnen het ontwerp en met welke reden doe je dit?

Dinsdag 17 oktober 2017
Locatie: Circl Paviljoen, Zuidas Amsterdam
Tijd: 9.30-16.00 uur
Organisatie: BNA Academie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.