Het Grote Stadsbouwmeestergesprek

Evenementen

Het Grote Stadsbouwmeestergesprek

Door: Petra Starink | 13-06-2018

Amsterdam wil weer een stadsbouwmeester. Architectuurcentrum Amsterdam organiseert op woensdag 27 juni in de Zuiderkerk Het Grote Stadsbouwmeestergesprek, met onder andere Felix Rottenberg en Eric Luiten.

Wat gaat de stadsbouwmeester doen?

Om in nieuwe buurten te zorgen voor een goede samenhang tussen bouwkwaliteit, leefbaarheid, openbare ruimte en sociale voorzieningen, vervult de stadsbouwmeester een coördinerende rol.’  (college-akkoord mei 2018, een nieuwe lente, een nieuw geluid). Het is een aansprekende titel en een eervolle positie. Maar wat gaat deze nieuwe stadsbouwmeester eigenlijk doen? En misschien nog wel een belangrijkere vraag: waarom wordt deze functie weer in het leven geroepen? Op welk probleem is dit een antwoord?

Opgaven en doelstellingen voor de komende jaren

Architectuurcentrum Amsterdam pakt deze discussie op en organiseert deze avond, die start met de Collegekaart. Voor het verkiezingsdebat werden de partijprogramma’s verbeeld. Drie ontwerpers, Hanneke Kijne (Hosper) , Machiel Spaan (M3H) en Tess Broekmans (Urhan) brengen de belangrijkste punten van het nieuwe collegeakkoord in beeld. Wat zijn de opgaven en de doelstellingen voor de komende vier jaar?

Het Grote Stadsbouwmeestergesprek
Woensdag 27 juni, 20.00 uur
Adres: Zuiderkerk, Zuiderkerkhof 72, Amsterdam
Tickets: €10,- en verkrijgbaar via Eventbrite!
Meer informatie is hier te vinden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.