Iconische architectuurprojecten in Betoog en Beton

Iconische architectuurprojecten in Betoog en Beton

Evenementen
Door: Petra Starink | 23-08-2016

Film betoog en betonTer afsluiting van het Open Monumentenweekend is op 11 september de film ‘Betoog en Beton’ te zien in het auditorium van het Natlab op Strijp-S in Eindhoven. De film onderzoekt de relatie tussen stedelijke identiteit en iconische architectuur. De film zoomt in op 2 steden die met hun identiteit worstelden, Almere en Eindhoven. Aan het woord komen architect Floris Alkemade en Jo Coenen en de oud wethouders Adri Duivesteijn en Henk Smeeman. De film is geïnspireerd op het boek ‘Stedelijke Iconen. Het ontstaan van beeldbepalende projecten tussen betoog en beton’, dat in 2012 verscheen.

Iconische architectuurprojecten

De film ‘Betoog en Beton’, een productie van Spiegelfilm (Hans Busstra en Marguerite Meijer) brengt de verhalen rond iconische architectuurprojecten in beeld en de achterliggende zoektocht naar de veranderde idenititeit van de stad. In veel steden is sprake van een monotoon straatbeeld. Spraakmakende architectuur kan steden uitkomst bieden om zich op de kaart te zetten. De droom van veel architecten en projectontwikkelaars is om iconische architectuur te realiseren. Deze projecten zijn vaak controversieel en worden regelmatig genoemd als prestigeprojecten van stads bestuurders. Maar wat als er verder wordt gekeken dan politieke en financiele debacles? Recente projecten als het Spuikwartier in Den Haag en de Markthal in Rotterdam komen in de film voor.

De film is te zien in het auditorium van het Natlab op Strijp-S. Dit voormalige Philips onderzoekslab werd in 2011-2014 door N Architecten getransformeerd tot een multifunctioneel cultureel platform.

Film: Betoog en Beton
zondag 11 september,  16.00 uur in het auditorium
Adres: Kastanjelaan 500, 5616 LZ Eindhoven
Gratis kaartjes kunnen via de website van Natlab worden besteld

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.