IJsselbiënnale 2021 brengt ode aan het landschap

Evenementen

IJsselbiënnale 2021 brengt ode aan het landschap

Door: Petra Starink | 21-06-2021

De IJsselbiënnale brengt een ode aan het landschap en peilt het klimaat in de IJsselvallei. Onder de titel Tij, Tijd en Tijdelijkheid hebben 27 kunstenaars voor de internationale buitententoonstelling een nieuw tijdelijk kunstwerk gemaakt op een bijzondere locatie in de IJsselvallei tussen Doesburg en Zwolle. De IJsselbiënnale is tot en met 19 september 2021 te bezoeken.

Ode aan het landschap

Tijdens de IJsselbiënnale verkennen beeldend kunstenaars de IJsselvallei tussen Doesburg en Zwolle. Welke effecten heeft klimaatverandering op het landschap en zijn bewoners? Wat kan er gedaan worden om effecten kleiner te maken of te voorkomen? Voor de 27 deelnemende kunstenaars is de IJsselvallei werk- en onderzoeksgebied, atelier, muze en podium. Op de kunstroute staan kunstwerken en installaties. Met deze route zet Stichting IJsselbiënnale kunst in als aanjager en katalysator voor transities en veranderingen in het landschap om zo een betere balans te realiseren tussen mens, dier en natuur.

Tij, tijd en tijdelijkheid

Tijd staat voor de lange lijnen in de geschiedenis en de verschillende snelheden waarmee het landschap zich ontwikkelt, Tij voor de zich herhalende golfbeweging in de tijd en Tijdelijkheid voor de verandering, die steeds weer worden opgevolgd door een nieuwe verandering, waarmee telkens weer een laag aan het landschap wordt toegevoegd of verdwijnt.

Op de fiets kunst ontdekken

De beste manier om de IJsselbiënnale te beleven is op de fiets. De kunstroute van ruim 120 kilometer tussen Zwolle en Doesburg is opgedeeld in vier etappes. Daarnaast is er een speciaal programma samengesteld met lezingen, rondleidingen, wandelingen.

Deelnemende kunstenaars

Elmo Vermijs, Peter Vink, Rob Sweere, Atlelier van Lieshout, Floor Coolsma, Henrique Oliveira, Ole Nieling, Heidi Linck, Birthe Leemeijer, Alexander Laner, Simone Hooymans, Edwin van der Heide, Tue Greenfort, Marianne Lammersen, Alphons ter Avest, Dora Kotsi-Felici, Sachi Miyachi, Marilien Simons, Alexander Ponomarev, Leonard Passchier, Pim Palsgraaf, Adrian Tirtiaux, Domas van Wijk, Edwin Zwakman, Martha Atienza, Marinke van Zandwijk.

De IJsselbiënnale wordt georganiseerd door stichting IJsselbiënnale  en is een initiatief van Kunstenlab. Routekaart en programma zijn te koop in de webshop. Meer informatie is te vinden op de website.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.