Inschrijving Duurzaam Bouwen Awards 2019

Evenementen

Inschrijving Duurzaam Bouwen Awards 2019

Door: Petra Starink | 20-09-2018

De inschrijving voor de Duurzaam Bouwen Awards 2019 is geopend. Op 14 februari 2019, tijdens het  Duurzaam Gebouwd Congres worden de prijzen uitgereikt. De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards is een initiatief van de stichting DBA, waarin abcnova, W/E adviseurs, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd hun krachten hebben gebundeld. De stichting heeft als doel verduurzaming van de gebouwde omgeving te stimuleren.

Prijzen worden op 14 februari uitgereikt in verschillende categorieen:

– De Circulaire Ring voor de gemeente met het meest duurzame bouwproject
– De WoCo25 voor de meest duurzame woningcorporatie
– De Gouden Kikker voor het meest duurzame project
– De Duurzaam Bouwen Award, de publieksprijs

Integrale duurzaamheid

De winnaars van de afgelopen jaren hebben een gemeenschappelijke deler: ze scoren hoog op integrale duurzaamheid. Ze investeren niet alleen in energiemaatregelen, maar hebben ook aandacht voor de milieu-impact van toegepaste bouwmaterialen en gezondheidsaspecten. Die brede benadering wordt steeds meer de trend in duurzaam bouwen en is ook dit jaar weer een belangrijk criterium.

Inschrijving

U kunt uw eigen project of organisatie inschrijven, maar ook een ander voordragen voor een award. Inschrijven is mogelijk tot en met 16 december 2018. Een onafhankelijke jury, bestaande uit experts op het gebied van duurzaamheid binnen zowel bedrijfsleven als overheid, beoordeelt alle inzendingen en maakt 10 januari de drie genomineerden per categorie bekend. Meer informatie is te vinden op www.duurzaambouwenawards.nl.

Winnaars Duurzaam Bouwen Awards 2018

Winnaars in 2018 waren: Gemeente Haarlemmermeer, waterschap Zuiderzeeland en Woonstichting ‘thuis. De partijen ontvingen de Circulaire Ring, de Gouden Kikker Award en de WoCo25. Patch22 viel ook in de prijzen, zij ontvingen de publieksprijs.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.