Inschrijving Glas Award 2019

Evenementen

Inschrijving Glas Award 2019

Door: Petra Starink | 15-08-2018

Tijdens de Bouwbeurs in 2019 in Utrecht wordt op 7 februari voor de negende keer de driejaarlijkse Glas Award uitgereikt. De inschrijving voor deze prijs, georganiseerd door de vakgroep Glas Branche Organisatie (GBO) van Bouwend Nederland, is geopend. De Award wordt toegekend aan een bijzondere toepassing van vlakglas, een innovatief product of een spraakmakend proces of initiatief in de vlakglassector. Het project, de toepassing of het initiatief moet na 1 november 2016 in Nederland of het buitenland uitgevoerd zijn.

Inzenden Glas Award 2019

Dit jaar kunnen jaar alleen leden en sympathisanten van vakgroep GBO deelnemen aan de wedstrijd. Een GBO-lid of sympathisant kan wel een bedrijf als genomineerde aandragen. Het ingevulde wedstrijdformulier moet vóór 16 november 2018 in het bezit zijn van vakgroep GBO. Maximaal worden vijf inzendingen genomineerd.

Innovatie Award en Aanmoedigingsprijs

De Innovatie Award en Aanmoedigingsprijs wordt bepaald door de jury die bestaat uit Peter van Rhede (voorzitter), Peter van Dijk van Kenniscentrum Glas, Edwin Groot van Stichting Klantgericht Bouwen en Mathijs van de Vliet van Adviesbureau Köhler Peutz en Benthem Crouwel Architects.

Zwembad Voorlinden

In 2016 won het ‘schijn-zwembad’ in Museum Voorlinden het glazen kunstwerk van de Argentijnse kunstenaar Leandro Ehrlich de Glas Award. Het museum werd in september 2016 geopend en is een ontwerp van Dirk Jan Postel van Kraaijvanger. Glasbedrijf Glasimpex heeft dit ‘schijn-zwembad’ uitgevoerd. Het circa 3 meter diepe zwembad ziet er compleet normaal uit, alleen bestaat het wateroppervlak (6 x 3 m) uit glas met een laagje water van 60 mm. Vanuit de kelder kunnen bezoekers schijnbaar ‘onder water’ lopen.

Glazen bakstenen gevel van MVRDV

De Innovatie Award ging in 2016 naar de dragende glazen bakstenen gevel van het in april 2016 in gebruik genomen Crystal Houses in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Dit ontwerp van MVRDV is een uitvergrote kopie van het uit 1890 daterende origineel van architect H. Pleiter maar de bakstenen, hanenkammen en kozijnen zijn nu volledig van gegoten glas, terwijl geslepen glas de ramen en kaders imiteert.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.