Kennisdag Rotterdamse Dakendagen

Evenementen

Kennisdag Rotterdamse Dakendagen

Door: Petra Starink | 08-05-2018

De Rotterdamse Dakendagen organiseert vrijdag 1 juni in voormalig bioscoop Kriterion bovenop het Groot Handelsgebouw een kennisdag voor architecten en ontwikkelaars uit het vakgebied. Op deze dag wordt gekeken naar de toekomst van de dakontwikkeling en naar projecten die al gerealiseerd zijn.

Dakontwikkeling op kennisdag

Het middagprogramma reflecteert op wat er tot nu toe is bereikt op daken, wat de obstakels zijn en waar de grote kansen liggen. Waar loopt men tegenaan? Wat moet er gebeuren om nog meer daken te kunnen gebruiken? Een onderbelicht punt binnen de dakontwikkeling is het dak als publieke ruimte. Groen, wateropvang en energieopwekking vinden langzaam hun weg naar het dak, maar de combinatie waarbij ook mensen op daken worden toegelaten komt nog (te)weinig voor. De voorwaarden waar dit soort publieke ruimtes aan moeten voldoen is het onderwerp van keynote spreker Ricardo Marini (voormalig directeur van Gehl Architects).

Groene daken

De workshops worden georganiseerd in samenwerking met partijen die gezamenlijk daken ontwikkelen, zoals Green Deal Groene Daken, een samenwerkingsverband van partijen die baat hebben bij meer groene daken. Het Amsterdamse Rooftop Revolution vertelt over de projecten die zij het afgelopen jaar geïnitieerd hebben, en de gemeente Rotterdam toont haar Europese life@urbanroofs project waarbinnen zij daken samen met diverse partners transformeren.

Programma
Van 11.30 tot 18.30 uur
Start voormalige bioscoop Kriterion op het Groot Handelsgebouw in Rotterdam, ingang aan Stationsplein 45.
Meer informatie over de kennisdag Rotterdamse Dakendagen is hier te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.