Leiden in teken van fietsmetropool tijdens architectuurweek

Leiden in teken van fietsmetropool tijdens architectuurweek

Evenementen
Door: Petra Starink | 19-02-2018

De architectuurweek die van 19 tot en met 25 april in Leiden wordt gehouden heeft als thema fietsmetropool. Organisator RAP Leiden heeft de sprekers Louise Vogel Kielgast van GEHL Architects en Steven Fleming curator van de Bicycle Architecture Biennale uitgenodigd om op 19 april een lezing te geven over de veranderende mobiliteit – met in de hoofdrol de fiets. De locatie van het congres De tuin van de Smid is in lijn met het thema want je kunt er alleen maar met de fiets komen.

Leiden fietsmetropool

Louise Vogel Kielgast wordt gedreven door een sterke wens om nijpende sociale kwesties in de maatschappij te adresseren met een ‘people first approach’ in stedelijke ontwikkeling. Als associate bij het GEHL, is ze een strategisch denker en een bovenal een specialist op het gebied van co-creatie, die op internationaal niveau samenwerkt met grote bedrijven, universiteiten en ontwikkelaars.

Fietsmetropool

Dr. Steven Fleming is dé autoriteit op het gebied van fietsarchitectuur wereldwijd. In zijn publicaties, CycleSpace (’12) en Velotopia (’17) schetst hij de fietsstad zoals die zou moeten zijn, en inspireert zijn lezers en toehoorders met prachtige voorbeelden, verhalen en vooral: ontwerpen.

Bicycle Architecture Biënnale

Het programma van de Architectuurweek vindt plaats op diverse locaties in de Leidse regio met onder meer de internationale expositie ‘Bicycle Architecture Biënnale’ waar je alleen met de fiets naartoe kunt, een Flinke Fietstocht en een filmontbijt in het Leidse Kijkhuis. Het programma is hier te vinden.
Foto: RAP Leiden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.