Libeskind over architectuur en sociale woede

Evenementen

Libeskind over architectuur en sociale woede

Door: Petra Starink | 19-03-2019

Architect Daniel Libeskind is de hoofdgast van Sign of the Times. Deze reeks, een samenwerking tussen De Balie en Internationaal Theater Amsterdam, combineert theater met debat. Dit seizoen staat in het teken van woede. Op 3 april spreekt Libeskind, aan de hand van theaterscènes voorgedragen door acteurs van het ITA-ensemle, over de relatie tussen architectuur en maatschappelijke woede. Hoe breng je woede en verdriet tot uitdrukking in stenen?

Architectuur en woede

Architectuur zou sterke emoties moeten oproepen. Een ontwerp bestaat uit meer dan alleen muren en moet een verhaal vertellen “. Vanuit deze visie ontwerpt architect Daniel Libeskind iconische gebouwen over de hele wereld. Zijn opvallende ontwerpen zoals het nieuwe World Trade Center na 9/11 en het Joods Museum in Berlijn tonen de woede, het geweld en de droefheid van deze emotioneel beladen plaatsen. Maar tegelijkertijd roepen zijn iconische maar controversiële gebouwen en monumenten ook heftige reacties op. Zijn ontwerp voor het nationale gedenkteken voor de Holocaust in Amsterdam wordt bijvoorbeeld geconfronteerd met felle tegenstand

Tijdens Sign of the Times, op basis van toneelscènes gereciteerd door acteurs van Internationaal Theater Amsterdam, is er een gesprek met Daniel Libeskind over de relatie tussen architectuur en sociale woede. Hoe spreek je woede en verdriet uit door middel van architectuur?

Arna Mackic opent programma

Architect en onderzoeker Arna Mackic opent het programma met een introductie over sociaal geëngageerde architectuur.

Programmamakers zijn: Merlijn Geurts & Yoeri Albrecht (De Balie), Johan Reyniers & Wiepke Westbroek (Internationaal Theater Amsterdam)

Sign of the Times

Daniel Libeskind
Woensdag 3 april 2019
De avond begint om 20.30
Locatie: ITA, International Theater Amsterdam
Tickets zijn hier te koop

Foto: Stefan Ruiz

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.