MasterClass Baksteen 2017

MasterClass Baksteen 2017

Evenementen
Door: Petra Starink | 13-07-2017

De huid is voor een gebouw net zo belangrijk als voor de mens. De huid geeft bescherming en bepaalt voor een groot gedeelte het uiterlijk. Hoe ontwerp en realiseer je een baksteenhuid die door de tijd zijn kracht en schoonheid behoud? Dat is de kern van de 15e editie van de KNB MasterClass Baksteen op 28 september 2017.

Baksteenarchitectuuur

Meesteres in de baksteenarchitectuur architect Marlies Rohmer, Bart van Kampen van architectenbureau De Zwarte Hond en Peter Jan Wingender van Office Winhov delen hun kennis en ervaring tijdens de MasterClass. De sprekers doen dit vanuit hun eigen visie, ontwerphandschrift en routine.

Gebouwen en gevels

Naast de ontwerpaspecten komen ook de gebruikte uitvoeringstechnieken van de besproken gevels aan de orde. Er wordt door de architecten teruggekeken op gerealiseerd werk. Hoe staan de gebouwen en gevels er nu bij, zijn de verwachtingen uitgekomen en welke lessen zijn daar uit te trekken? Aansluitend aan de MasterClass staat een rondleiding gepland door de BOLO school en woningen in Amsterdam naar een ontwerp uit 2017 van Marlies Rohmer.

Aanmelden

De Masterclass vindt plaats op 28 september en start om 12.30. Begin september wordt het programma bekend gemaakt. De kosten voor de deelname bedraagt €45,-. De masterclass is alleen bedoeld voor architecten. Inschrijven kan via de website van KNB.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.