Masterclass baksteen met Koen van Velsen

Evenementen

Masterclass baksteen met Koen van Velsen

Door: Petra Starink | 03-08-2016

De Masterclass Baksteen 2016 is voor architecten die meer kennis willen vergaren over baksteenmetselwerk en de architectonische toepassing ervan. Tijdens deze dag op 22 september leer je de ontwerpmogelijkheden met baksteen doorgronden met de hulp en ervaring van architect Koen van Velsen en industrieel ontwerpster Baukje Trenning. De nadruk ligt tijdens deze dag op de esthetische mogelijkheden. De Masterclass wordt georganiseerd door de BNA Academy.

Architect Koen van Velsen

Tijdens deze 14de editie in Breda geeft architect Koen van Velsen inzicht in de wijze waarop hij bij zijn ontwerpen omgaat met baksteen. Speciale aandacht is voor het nieuwe Station Breda en de inpassing daarvan in de stedelijke omgeving. Een rondleiding door de Openbaar Vervoer Terminal Breda is een onderdeel van het programma.

Baksteenarchitectuur

Baukje Trenning geeft uitleg bij haar visuele essay over baksteenmetselwerk in de stedelijke omgeving van Amsterdam. Het essay toont een representatieve selectie van baksteen­architectuur, waarin verschillende architectonische stijlen, periodes en architectuurvisies aandacht krijgen. De gemaakte foto’s en de feitelijke informatie met de details over het toegepaste metselwerk geven daarbij een indruk van de architectonische kwaliteit van de gebouwen, de omgeving en de bouwperiode. De middag wordt afgesloten met een praktijkopdracht.

Inschrijven kan via BNA

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.