Masterclass Bouwfysisch ontwerpen

Masterclass Bouwfysisch ontwerpen

Evenementen
Door: Petra Starink | 19-06-2019

Tijdens de Kennisdag van de Nederlands Vlaamse Bouwfysica Vereniging (NVBV) daagde Rijksbouwmeester Floris Alkemade de bouwfysici uit om na te denken over thema’s als innovatie, nieuwe architectuur en transformatie. Samen met het Atelier van de Rijksbouwmeester heeft de NVBV het plan opgevat een masterclass te ontwikkelen, waarin de deelnemers de opdracht krijgen een bouwfysisch ontwerp te maken voor een bestaand gebouw.

Masterclass De Uitdaging

De masterclass ‘De Uitdaging’ is niet alleen bedoeld om te bewijzen dat bouwfysici een belangrijke rol in een integrerend ontwerpproces vervullen, maar ook om te oefenen in het ontwikkelen van creatieve, duurzame en toekomstbestendige oplossingen. Tijdens vier bijeenkomsten op 25 september, 9 oktober, 30 oktober en 27 november 2019 worden de deelnemers begeleid en gecoacht bij het maken van een bouwfysisch ontwerp voor een bestaand gebouw. Het bouwfysisch domein is daarbij het startpunt. Het ontwerp dient rekening te houden met de architectuur van het gebouw, de functie, het gebruik, de footprint en de relatie met de buitenwereld.

Jonge bouwfysici

De Uitdaging is bedoeld voor jonge bouwfysici met enige werkervaring en zal in september van start gaan. De bijeenkomsten van de masterclass vinden plaats in een kantorencomplex in Den Haag. Tevens is dit het gebouw dat gebruikt wordt als studieobject ter concretisering van de Uitdaging.

De NVBV is nu op zoek naar jonge, enigszins ervaren bouwfysici die de Uitdaging willen aangaan. Op de website van de NVBV is meer informatie over De Uitdaging te vinden.

Masterclass Bouwfysica Floris Alkemade

Foto: Michiel Ton

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.