Material Xperience 2017

Evenementen

Material Xperience 2017

Door: Petra Starink | 16-01-2017

3D-geprinte metalen knooppunten, organische formfabric elementen van beton met textiel als wapening en multifunctionele transparante zonnepanelen, het is allemaal te zien tijdens Material Xperience 2017 in de Jaarbeurs van 6 t/m 10 februari, gelijktijdig met de Bouwbeurs. Architecten kunnen hier hun hart ophalen aan de nieuwste technieken, toepassingen en materialen waarmee ze de gebouwen van de toekomst kunnen ontwerpen. In totaal exposeren meer dan 100 materiaalfabrikanten hun noviteiten.

Materia-tentoonstelling

Op de Materia-tentoonstelling worden de meest vernieuwende en opzienbarende materialen uit de Materia-collectie die het afgelopen jaar door de Materia-redactie zijn gescout, tentoongesteld. Aangevuld met levensgrote expositiestukken kan de bezoeker zich vergapen aan alles wat nieuw en ‘anders-dan-anders’ is.

Materiaalinnovaties

Een groot aantal bekende merken introduceert op Material Xperience hun nieuwe materiaalinnovaties. Sto Isoned introduceert haar nieuwe productprogramma ‘StoBrick Custom’,wordt de nieuwe ‘Wineo 1000’ vloercollectie geïntroduceerd, lanceert Bruynzeel Multipanel haarnieuwe akoestische panelen ‘Type R’ en introduceert Brinkman Baksteencentrum haar nieuwe gevelsteen ClickBrick Binair.

Quiz

Nieuw dit jaar is de interactieve Materia Quiz, waarin op een vernieuwende manier kennis wordt gedeeld en de inhoudelijke discussie wordt getriggerd. Iedere dag staan 2 materiaalgroepen centraal. Vragen over innovatie, duurzaamheid en toepassingen worden gesteld aan een panel van materiaalexperts en architecten en aan het publiek.

Materialxperience van 6 t/m 10 februari in de Jaarbeurs in Utrecht is te vinden in het midden van de hallen, grenzend aan Building Tomorrow.
De ingang is via hal 9.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.