MaterialDistrict 2019

Evenementen

MaterialDistrict 2019

Door: Petra Starink | 06-02-2019

MaterialDistrict Rotterdam van 12 t/m 14 maart 2019 staat weer bol van de materiaalinnovaties. R&D- en designprofessionals dompelen zich onder in een inspirerende mix aan actuele thema’s als circulariteit, digitalisering, smartness, gezondheid en social design.

De beurs omvat 150 exposanten, tentoonstellingen met 200 nieuwe materialen, presentaties van 100 toonaangevende start-ups & ontwerpers én een lezingenprogramma met zo’n 60 sprekers. Klik hier voor een gratis toegangskaart.

Gerenomeerde ambassadeurs

MaterialDistrict heeft 9 negen internationaal gerenommeerde ambassadeurs aangetrokken die zes sectoren representeren en een belangrijke rol spelen bij het samenstellen van het sprekersprogramma en de selectie van de veelbelovende start-ups en ontwerpers. Voor de sector Architecture zijn dit Ben van Berkel en Filippo Lodi (UNStudio en UNSense), voor Interiors het designduo Niels van Eijk en Miriam van der Lubbe (Van Eijk & Van der Lubbe), voor Products Anouk Groen (RNA Design), voor Textiles & Fabrics Anne Marie Commandeur (Stijlinstituut) en Liesbeth in ’t Hout, voor Urban & Landscapes Cees Donkers (voormalig stadsarchitect Eindhoven) en voor Print & Sign is dit Annemarie Kleve (Houdbaar).

MaterialDistrict tentoonstellingen

Tijdens het bezoek aan de materialenbeurs kan de bezoeker zich op 6 onafhankelijke MaterialDistrict-tentoonstellingen verheugen. De organisatie richt in nauwe samenwerking met de ambassadeurs 6 paviljoens in op de beursvloer, waarin per sector bijzondere expositiestukken van start-ups & ontwerpers worden gepresenteerd.
Tapijt van palmleer, mode gemaakt van koffietextiel, ‘groene’ graffiti, dunne glasgevels van thinglass, en communicerende gevels zijn een paar voorbeelden van expositiestukken. En natuurlijk toont MaterialDistrict de 200 nieuwste materialen die zij het afgelopen jaar heeft gescout; beprinte dakpannen, een composietmateriaal van marmerpoeder en oesters, stoeptegels gemaakt van verbrand afval en andere innovaties zijn te zien, te voelen en te ervaren op de beurs.

Ontwikkelingen op materiaalgebied

MaterialDistrict Rotterdam staat bekend om haar lezingenprogramma, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, en ontwerpers de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied delen met het publiek. Dit jaar zijn er 2 theaterprogramma’s waarin een line-up van 60 sprekers hun kennis en ervaring met de bezoeker delen.

Een groot aantal bekende merken grijpt ook meteen de kans om op MaterialDistrict Rotterdam hun nieuwste materiaalinnovaties bij het grote publiek te introduceren. In totaal exposeren zo’n 140 toonaangevende materiaalfabrikanten hun noviteiten.

Bezoek MaterialDistrict

MaterialDistrict Rotterdam 2019 vindt plaats van dinsdag 12 t/m donderdag 14 maart in Rotterdam Ahoy. Openingstijden 12 maart, 10.30-18.30, woensdag 13 maart, 10.30-20.30, donderdag 14 maart, 10.30-17.30.
Meer informatie en een gratis toegangskaart is hier te vinden
Fotografie: MaterialDistrict, Petra Starink

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.