MaterialDistrict 2020 in teken van Circulaire Economie

Evenementen

MaterialDistrict 2020 in teken van Circulaire Economie

Door: Petra Starink | 05-02-2020

MaterialDistrict Rotterdam 2020 staat van 17 t/m 19 maart bol van materiaalinspiratie. Het matchmaking-platform voor innovatieve materialen zet volop in op de Circulaire Economie. Met 175 exposanten, een tentoonstelling met 400 materialen en een lezingenprogramma met 50 sprekers is de beurs een inspiratiebron voor designprofessionals.

Kennis over circulair gebouwde omgeving

Hoe gaan we in de toekomst energie besparen, hoe kun je circulair bouwen en welke materialen dragen bij aan een gezonde leefomgeving? Op MaterialDistrict Rotterdam komen fabrikanten en voorschrijvers van materialen uit alle sectoren samen en geven antwoord op de belangrijkste vragen die kunnen leiden naar een circulair gebouwde en ingerichte omgeving.

Scouten van startups

Materialen worden getoond binnen de thema’s Circulariteit, Wellbeing en Energietransitie, een direct gevolg van het MaterialDistrict Innovation Fund dat in 2019 werd opgericht. Startups en ontwerpers kunnen uit het fonds subsidie krijgen op hun beursdeelname. Een adviescommissie bestaande uit Leonne Cuppen (Yksi Expo), David Heldt (Connecting the Dots) en Daan Bruggink (ORGA architects) spelen een belangrijke rol in het scouten van startups en het beoordelen van subsidieaanvragen.

Zien en voelen op materiaalexpositie

Op deze editie zijn er op de materialenexpositie ruim 400 samples te zien en te voelen. Alle materialen vallen binnen de 3 duurzame thema’s.

Lezingenprogramma

Tijdens MaterialDistrict Rotterdam worden spraakmakende lezingen gegeven door (inter) nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts. Zij delen hun ervaringen en kennis en het laatste nieuws op het gebied van materialen met het publiek. Er zijn 2 theaterprogramma’s met maar liefst 50 sprekers.

MaterialDistrict Rotterdam wordt gehouden in Rotterdam Ahoy.
Openingstijden zijn van dinsdag 17 maart t/m 19 maart van 10.30-19.00 uur
Meer informatie is hier te vinden.

Fotografie: Petra Starink, Material District

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.