Mels Crouwel opent architectuurjaar CASA

Evenementen

Mels Crouwel opent architectuurjaar CASA

Door: Petra Starink | 16-01-2019

Op 29 januari is het de feestelijke opening van het architectuurjaar van Centrum voor (landschaps) Architectuur en Stedenbouw Arnhem (CASA). Het is dubbel feest want het 15 jarig bestaan van het architectuurcentrum wordt gevierd. Hoofdspreker op deze avond is architect Mels Crouwel, voormalig Rijksbouwmeester en oprichter van Benthem Crouwel Architects, dat de nieuwbouw en uitbreiding van Museum Arnhem heeft ontworpen.

Verbouwing en uitbreiding museum

Museum Arnhem sloot in 2017 haar deuren omdat het hoofdgebouw aan een verbouwing toe was. Een aanbesteding bleef eind 2017 zonder resultaat, er was geen aannemer te vinden die het project wilde uitvoeren voor het toen beschikbare budget. De gemeente Arnhem studeerde op een alternatief plan namelijk een verhuizing naar de binnenstad van Arnhem. Dit plan werd afgeschoten omdat het te veel geld kost en het niet meer bezoekers naar de binnenstad leidt.

Benthem Crouwel Architects

In december 2018 besloot de gemeenteraad van Arnhem dat het museum definitief op de locatie aan de Utrechtseweg mag blijven. Hiervoor komt de benodigde € 7,5 miljoen extra vrij om een doorstart te maken met de oorspronkelijke plannen van Benthem Crouwel Architects.

100 jaar Bauhaus

Tijdens de opening van het architectuurjaar wordt ook aandacht besteed aan het feit dat het 100 jaar geleden is dat Bauhaus werd opgericht. Een reden om het nieuwe jaarthema Nutopia! aan de basis van Bauhaus op te hangen. Deze tijd vraagt om een innovatieve, idealistische architectuur en vormgeving. Wat kunnen we leren van Bauhaus nu Nederland geconfronteerd wordt met een woningbouwopgave en mondiale uitdagingen?

De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.
Adres: Showroom Arnhem, Langstraat 20, Arnhem
Meer informatie is te vinden op de site van CASA

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.