Mobiel theater voor Gestrand Verlangen

Evenementen

Mobiel theater voor Gestrand Verlangen

Door: Jacqueline Knudsen | 07-07-2017

Er wordt volop gebouwd aan het KunstKlankTheater, een mobiel bamboe theater ontworpen door Studio Akkerhuis Architects Parijs, waar van 14-22 juli de opera voorstelling ‘Gestrand Verlangen’ wordt opgevoerd. De bouw vindt plaats op het strand bij Noordwijk waar vrijwilligers de bamboe tribunes vervaardigen.

Het mobiel theater wordt gemaakt van canvas en bamboe en zal na de voorstelling afgebroken worden, om later weer hergebruikt te worden op verschillende locaties. Bij bouw, inrichting en gebruik van dit theater staat duurzaamheid voorop: in energiegebruik, bij hergebruik materialen en in het benutten van alles wat strand en zee maar te bieden hebben. Het theater is gedeeltelijk overdekt, zodat techniek, publiek en kostuums tegen regen zijn beschermd. De overkapping is bestand tegen weer en wind. Rondom is zicht op strand en zee.

Kunstklank

Stichting Kunstklank organiseert al 18 jaar voorstellingen waarin professionele en (nog) niet professionele kunstenaars en artiesten samenwerken. Tot nu toe werd het podium en tribune elk jaar opgebouwd en afgebroken, maar niet hergebruikt. Daar komt nu verandering in. Dit theater is herbruikbaar en wordt door eigen mensen en vrijwilligers opgebouwd.

Studio Akkerhuis architects

De drijvende kracht achter het KunstKlank is artistiek leider Herma van Piekeren, een goede vriendin van architect Bart Akkerhuis van Studio Akkerhuis. In 2015 ontwierp Akkerhuis ook een mobiel theater, voor Kunstklank, gemaakt met surfpalen.

De voorstellingen zijn van 14 t/m 22 juli, op het Noorderstrand van Noordwijk, strandafrit 21, bij strandtent de Koele Costa. Voor meer informatie en reserveringen zie www.kunstklank.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.