Naar de Van Nellefabriek

Evenementen

Naar de Van Nellefabriek

Door: Petra Starink | 04-08-2016

Het Chabot Museum Rotterdam biedt een unieke mogelijkheid om de Van Nellefabriek met een ervaren gids te bezoeken. De Van Nellefabriek is sinds juni 2014 UNESCO werelderfgoed. Liefhebbers van architectuur en industrieel erfgoed kunnen hun hart ophalen tijdens een rondleiding. De Van Nellefabriek kan 13, 27 augustus, en 17 september bezocht worden.

Historische achtergronden

Een ervaren ‘Van Nelle-gids’ vertelt in een uitgebreide rondgang door de fabriek  over de architectuur, recente verbouwing, historische achtergronden, productieprocessen en het principe van licht, lucht en ruimte.

Architecten Brinkman & Van der Vlugt

De vroegere koffie-, thee- en tabaksfabriek van Van Nelle is tussen 1925 en 1931 gebouwd en ontworpen door Leendert van der Vlugt van het architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt in samenwerking met constructeur Ir. J.G. Wiebenga. Het is een voorbeeld van industriële architectuur uit het begin van de twintigste eeuw, de periode van het Nieuwe Bouwen. De Van Nellefabriek is sinds 2014 UNESCO werelderfgoed.

Op eigen gelegenheid kunt u het Chabot Museum bezoeken en ontvangt ook nog het rijk geïllustreerde boek Villa Park in the City met foto’s van de Rotterdamse fotograaf Jannes Linders.

Het arrangement, rondleiding Van Nellefabriek, bezoek aan het Chabotmuseum,  en ontvangst van het boek Villa Park in the City met foto’s van fotograaf Jannes Linders is te reserveren via mail@chabotmuseum.nl.
Deelname €29,50, met museumjaarkaart €25,- . Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.