Nationale Dialoog Bouwcultuur

Evenementen

Nationale Dialoog Bouwcultuur

Door: Petra Starink | 03-02-2020

De Federatie Ruimtelijke Kwaliteit en Kunsten ’92 organiseren op 5 maart 2020 de Nationale Dialoog Bouwcultuur. Een dag vol perspectiefwisseling en dialoog over onze ruimtelijke en culturele ambities.

Niet eerder waren we op zoveel fronten tegelijk aan het werk: woningbouw, energietransitie, waterberging, nieuwe infrastructuur, herbestemming etc. Alle investeringen die we nu doen, bepalen de context voor toekomstige generaties. Hoe kijken we straks terug op wat we nu aan het creëren zijn?

Kwaliteit en leefbaarheid ruimtelijke omgeving

Deze dag wordt gehouden omdat de kwaliteit en leefbaarheid van onze ruimtelijke omgeving een gezamenlijk doel is, omdat bouwen een culturele daad is, omdat het College van Rijksadviseurs en de Raad voor Cultuur binnenkort een advies uitbrengen over de Nederlandse uitwerking van de Verklaring van Davos 2018, omdat de nieuwe Omgevingswet en de Nationale Omgevingsvisie (en ook de vervanging van de Actieagenda Ruimtelijk Ontwerp, ARO) vragen om integrale belangenafweging en nieuwe werkvormen, door alle vertrouwde instituties en (bestuurs)lagen heen

Rijksbouwmeester Floris Alkemade

Tijdens het ochtendprogramma lichten Marijke van Hees (Raad voor Cultuur) en Rijksbouwmeester Floris Alkemade hun gezamenlijke advies toe. Gevolgd door een interactieve sessie waarin de belangrijkste spelers een urgente stelling poneren – onder leiding van Natasja van den Berg en Leen Verbeek (Commissaris van de Koning in Flevoland). De Fotograaf des Vaderlands, Jan Dirk van der Burg, sluit de ochtend beeldend af met zijn visie op de Nederlandse Bouwcultuur. 

Bouwcultuur

Marleen Stikker opent de middag met haar keynote om de aanwezigen weer op scherp te zetten voor deelname aan een van de 8 werksessies. Met de ondertekening van het Pact van Soesterberg, aan het eind van de dag, spreken de deelnemende partijen de intentie uit om de komende jaren intensief samen te werken aan bevordering van een goede Bouwcultuur.

Voor wie bedoeld?

De dag is bedoeld voor professionals die werken aan de ruimtelijke en culturele toekomst van Nederland maar elkaar te weinig spreken zoals: ontwerpers, adviseurs, bouwers, kunstenaars, investeerders, erfgoedprofessionals, architecten, projectontwikkelaars, energiebedrijven, opdrachtgevers en bestuurders. 

Nationale Dialoog Bouwcultuur

De Nationale Dialoog Bouwcultuur wordt gehouden op 5 maart 2020 op Park Vliegbasis Soesterberg, Shelter 611, Commandobunker, Secret Operation 610 en start om 10.00 uur tot 17.00 uur.
Toegang: € 150 (incl. BTW), inclusief lunch, borrel en publicatie.
Meer informatie is hier te vinden.
Kunsten’92
Federatie Ruimtelijke Kwaliteit

Foto: Raoul Suermondt. Kustwerk Katwijk

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.