Natuurinclusief ontwerp op Dag van de Biodiversiteit

Evenementen

Natuurinclusief ontwerp op Dag van de Biodiversiteit

Door: Petra Starink | 24-04-2019

Op 22 mei is het de Internationale Dag van de Biodiversiteit. Architectuurcentrum Amsterdam organiseert die dag een avond over natuurinclusief ontwerp. Landschapsarchitect Maike van Stiphout van DS landschapsarchitecten deed in 2014 een onderzoek om biodiversiteit in de stad te vergroten. Nu 5 jaar later heeft zij haar bevindingen in de eerste gids voor nautuurinclusief ontwerp gebundeld.

Biodiversiteit

Amsterdam is wel een groene stad maar ook hier holt de biodiversiteit achteruit. Ontwerpers kunnen veel doen om de natuur een handje te helpen. Architectuurcentrum Amsterdam nodigt je uit om mee te praten over de Groenvisie in wording, presenteert Maaike Stiphout haar boek en vertelt Jip Louwe Kooijmans over hoe vogels zich aanpassen aan de veranderende omstandigheden. Sprekers op de avond zijn:

Geertje Wijten over Groenvisie

Projectleider Groenvisie bij Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam, vertelt over de plannen die de gemeente uitwerkt voor de Groenvisie.

Jip Louwe Kooijmans over Vogelbescherming

Jip Louwe Kooijmans vertelt over zijn ervaring als programmacoördinator bij Vogelbescherming Nederland. Hij is specialist op het gebied van vogels in stedelijk gebied en geeft zijn visie op Amsterdam.

Landschapsarchitect Maike van Stiphout

Volgens Maike van Stiphout zou niet alleen de landschapsarchitect zich bezig moeten houden met natuurinclusief ontwerp, maar ook de stedenbouwers en de architecten. Samen kunnen we het verschil maken. Om haar methodes te delen, schreef ze de eerste gids voor natuurinclusief ontwerp. Op deze avond zal zij hier meer over vertellen.

Dag van de Biodiversiteit | Natuurinclusief ontwerp
Datum: Woensdag 22 mei 2019
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Architectuurcentrum Amsterdam, Prins Hendrikkade 600
Ticket: € 7,50
Meer informatie is hier te vinden

Foto: Vogelhuisdakpan, Klaas Kuiken, 2009

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.