Nieuwe lichting designers op OBJECT Rotterdam

Evenementen

Nieuwe lichting designers op OBJECT Rotterdam

Door: Petra Starink | 18-01-2018

De designbeurs OBJECT Rotterdam presenteert van 9 tot en met 11 februari bijzondere samenwerkingen en nieuwe producten. Ruim 150 designers doen met de beurs mee waaronder veel aanstormende talenten. Verschillende designdisciplines zijn door directeur Anne van der Zwaag samengesteld en materialen als glas, keramiek, hout en textiel komen ruim aan bod. OBJECT Rotterdam wordt gehouden in het HAKA-gebouw. Een entreebewijs voor OBJECT is inclusief een bezoek aan de Euromast waar Christie van der Haak een bijzondere installatie toont.

Nieuwe lichting designers OBJECT

OBJECT Rotterdam is de plek om een nieuwe lichting designers te spotten. Op deze editie worden nieuwe samenwerkingen en nieuwe producten getoond.  Glaslab lanceert een samenwerking tussen kunstenaars Marc Mulders en Jan Koen Lomans. Chris Slutter toont een nieuw meubel voor designlabel Pilat & Pilat, het Zuiderzeemuseum brengt Merel Karhof die het oude ambacht tanen weer leven inblaast en designduo Bernotat&Co heeft een serie stoelen ontworpen voor Gispen.

Jonge talenten

Het collectief The Materialists presenteert zich voor het eerst op OBJECT met werk van zes jonge talenten met een passie voor papier. Naast interieurlabels en -winkels als Loof, Plaisier Interieur en Just Haastnoot doen deze editie ook de bekende labels als Lensvelt en Weltevree aan de beurs mee. Nieuwe deelnemers zijn: NIGHTSHOP, Paula Arntzen, Tristan Frencken, Rive Roshan, Joris Kuipers, Tjimkje, Rick Tegelaar.

Designplatform

OBJECT is een designplatform om te kijken en te kopen. Monumentale installaties van Jennifer de Jonge, Petra Vonk en Anton Hendrik Denys worden afgewisseld met meubels van Jeroen Wand, Ontwerpduo, WANDSCHAPPEN en het Rotterdamse label MCDW. Subtiele sieraden van Jori Spaa, jong talent Iris Claessens en Koen Jacobs worden getoond naast keramiek van Cor Unum en Juliette Warmenhoven.

Designopleidingen

OBJECT laat een selectie graduates van verschillende designopleidingen zien. Bekijk het werk van ll’atelier, Friso Wiersma, Roxane Lahidji en Fransje Gimbrère van de Design Academy in Eindhoven. Bekijk de objecten van Lieve Rutte, Krisztina Czika, Dominica Chen en Alice Héron van de Amsterdamse Rietveld Academie. Op de beurs zijn alle designers aanwezig om hun werk toe te lichten.

HAKA gebouw

OBJECT Rotterdam wordt dit jaar gehouden op een nieuwe locatie, het karakteristieke HAKA-pand. Het HAKA is in 1931 ontworpen door de architecten H.F. Mertens en J. Koeman in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer. Dudok Groep is sinds 1 november 2017 eigenaar van het nog casco pand en biedt bezoekers nu een unieke kans om binnen te kijken. Na de beurs wordt het HAKA gerestaureerd en ontwikkeld tot een levendig bedrijfsverzamelgebouw met horeca.

Ontwerpstudio’s

Het HAKA-gebouw ligt tussen de Van Nelle fabriek en het centrum. Om de hoek zit het Vierhavensgebied waar verschillende ontwerpstudio’s zijn gevestigd.Een programma van studiobezoeken biedt de mogelijkheid een kijkje te nemen bij Daan Roosegaarde, Wieki Somers, Richard Hutten, Sabine Marcelis en Studio Makkink&Bey. Bij Atelier van Lieshout wordt op vrijdag een speciale ontvangst georganiseerd.

OBJECT Rotterdam 2018
HAKA-gebouw
Vierhavenstraat 38-42
Vrijdag 9 tot en met zondag 11 februari 2018
11.00-19.00 uur
Entree inclusief bezoek Euromast € 12,50, kinderen tot 12 jaar gratis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.