OBJECT 2018 bruist

Evenementen

OBJECT 2018 bruist

Door: Petra Starink | 09-02-2018

OBJECT 2018 is geopend en bruist van talent. In het HAKA gebouw in het Merwe-Vierhavensgebied zijn op vier etages meer dan 100 ontwerpers te zien die hun designobjecten tonen. Unieke meubels, bijzondere lichtinstallaties, mode, en inspirerende interieurontwerpen, je kunt het vinden op OBJECT. Alle ontwerpers zijn aanwezig om hun werk ter plekke toe te lichten en dat maakt het prettig om de mens achter de kunst te leren kennen en begrijpen.

Jonge ontwerpers

Op de beurs zijn opvallend veel jonge talenten aanwezig. Sommige staan voor het eerst op deze beurs, andere hebben ook al hun producten getoond op de Dutch Design Week. Een bijzondere visuele installatie is er van Joris Kuipers die van losse vormen van triplex een luchtinstallatie maakt. Hij zoekt zijn inspiratie in de natuur en gebruikt de herfsttinten in zijn installaties. Hij is ooit begonnen als schilder maar wilde zin zijn werk graag ruimte creeren. Doeke van Nuil van Studio Doeke is illustrator en werkt met  papier in combinatie met keramiek. Zijn keramische kopjes zijn met de hand getekend met een potlood en zijn allemaal uniek. Doeke werkt in opdracht voor bijv de VPRO gids en de Correspondent. Celia Hadeler maakt vloerkleden van wol uit Nieuw Zeeland. De kleurrijke kleden zijn een echte eye-catcher en kunnen tevens gebruikt kunnen worden als kunstwerk aan de muur. Schoenen van raffia zijn er te zien van Said Belhadj. Hij brengt Marokkaans vakmanschap en Nederlands schoendesign bij elkaar. Zijn schoenen zijn gemaakt van handgeweven raffia. Ze lopen licht en zijn heerlijk voor de zomer. Een bijzonder ontwerp is er van Jeroen Verdaasdonk. Hij toont zijn herinneringstafel die als sidetable gebruikt kan worden. In de opening aan de voorkant van de tafel kun je bijvoorbeeld brieven of en/of dierbare herinneringen leggen die mooi verborgen blijven voor het zicht van anderen.

OBJECT legt verbindingen

Organisator Anne van der Zwaag vindt het belangrijk om verbindingen te maken. Na 3 edities op het schip ss Rotterdam is OBJECT nu verhuisd naar het HAKA gebouw. Het ruime pand met veel licht past bij het dynamische karakter van de designbeurs en andersom past OBJECT bij de toekomstvisie van een gebouw dat een levendige hippe werkplek krijgt. Anne wil dat bezoekers gelegenheid krijgen om deze plek te ontdekken. Veel ontwerpers als Joep van Lieshout, Richard Hutten, Daan Roosegaarde, Sabine Marcelis zitten hier in het Vierhavensgebied. Vanuit OBJECT kunnen er een aantal bezoeken worden gemaakt naar de ateliers van deze ontwerpers.

OBJECT
9-11 februari 2018
HAKA gebouw
Vierhavensstraat 38-42
Rotterdam
Bezoekers van OBJECT mogen met hun entreekaart in de Euromast

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.