OBJECT Rotterdam 2019

Evenementen

OBJECT Rotterdam 2019

Door: Petra Starink | 29-01-2019

Van 8 tot en met 10 februari is de designbeurs OBJECT voor de tweede keer in het HAKA-gebouw in Rotterdam te vinden. Jonge ontwerpers en gevestigde labels presenteren unieke stukken uitgevoerd in uiteenlopende materialen als keramiek, hout, textiel en glas. De kruisbestuiving tussen de verschillende designdisciplines als architectuur, industrieel, mode en architectuur maakt de beurs tot een prikkelend geheel. Het aanbod is veelzijdig en samengebracht in een indrukwekkende, industriële ambiance.

Op deze editie van OBJECT zijn veel nieuwe producten te zien en worden bijzondere samenwerkingen getoond. Voor het eerst nemen designcollectief Envisions en het bedrijf Finsa deel, die gezamenlijk een karakteristieke ruimte op de eerste verdieping van het pand innemen. Lensvelt toont topontwerper Maarten Baas, design agency Tuttobene presenteert samen met Secoff en het Zuiderzeemuseum brengt een speciaal project met fotograaf Koos Breukel.

Veel verlichting

Er is veel verlichting te zien.  Ontwerpduo presenteert een intrigerende lichtinstallatie, de lampen van Alex Groot Jebbink spelen met schaduw en Arnout Visser brengt een nieuwe serie lichtobjecten. Liefhebbers van architectuur kunnen hun hart ophalen bij de bijzondere afgietsels van Nynke Koster en de miniatuur-architectuur van David Umemoto. Textiel is er te zien in de ontwerpen van Aleksandra Gaca, Sonja Cabalt, Studio Petra Vonk en Roos Soetekouw en grafische vormgeving in het werk van Studio Kars + Boom, Conform Cox en aanstormend talent Jelmer Konjo

Veel nieuwe deelnemers

OBJECT Rotterdam verwelkomt veel nieuwe deelnemers, zoals Forever Studio en Maison Deux, dat samenwerkt met ontwerper Lex Pott. Ook Vincent de Rijk, Annebet Philips en Rene Siebum doen voor het eerst mee. Evenals het multidisciplinaire bureau INAMATT en ontwerpstudio en woonwinkel Van Waay & Soetekouw. 

HAKA-gebouw

De beurs OBJECT wordt opnieuw gehouden in het karakteristieke HAKA-gebouw, aan de rand het bruisende Vierhavensgebied. Het HAKA is in 1931 ontworpen door de architecten H.F. Mertens en J. Koeman in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer. Dudok Groep is eigenaar van het nog casco pand en biedt bezoekers een unieke kans om even binnen te kijken. Komend jaar wordt het HAKA gerestaureerd en ontwikkeld tot een levendig bedrijfsverzamelgebouw met horeca.

De hoogste verdiepingen van het gebouw worden speciaal voor bezoekers opengesteld. Hier richt het bekende Rotterdamse restaurant Ayla een pop-up bar in. De karakteristieke glazen ruimtes op het dak bieden uitzicht over het gebied en de omliggende designstudio’s.

Ateliers bezoeken

Vrijdag vindt er een professionals-programma plaats met atelierbezoeken aan onder andere Studio Roosegaarde, Wieki Somers, Richard Hutten, Sabine Marcelis en Atelier van Lieshout.

Veiling bijzondere ontwerpen

Op zondagmiddag wordt eenmalig een dertigtal bijzondere ontwerpen en ‘design experiences’ geveild in samenwerking met architect en designer Rolf Bruggink. De opbrengst van de veiling gaat in zijn geheel naar de bouw van een school in Senegal. 

OBJECT Rotterdam 2019

HAKA-gebouw
Vierhavensstraat 38-42 | Rotterdam
Vrijdag 8 tot en met zondag 10 februari 2019
11.00-19.00 uur
Tickets: volwassenen € 12,50, kinderen tot 12 jaar gratis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.