Ode aan Mondriaan tijdens Designkwartier Den Haag

Evenementen

Ode aan Mondriaan tijdens Designkwartier Den Haag

Door: Petra Starink | 08-05-2017

Verrassend design en een ode aan Mondriaan. In het weekend van 19 tot en met 21 mei 2017 strijkt Festival Designkwartier voor de vierde keer neer in het Zeeheldenkwartier in Den Haag. Het festival combineert presentaties,  activiteiten en exposities op designgebied tot een inspirerend evenement. De ontwerpers lichten de verhalen achter hun ontwerpen ter plekke toe. De route loopt langs ongeveer 50 locaties zoals pop-up stores, museum Panorama Mesdag, rijksmonument de Tempel, kunstcentrum Stroom Den Haag en plekken als binnentuinen, loodsen en een oude melkfabriek.

Ode aan Mondriaan

Designkwartier besteedt op een speciale manier aandacht aan themajaar ‘Mondriaan to Dutch Design’. Tegenover Paleis Noordeinde brengen hedendaagse ontwerpers en kunstenaars een ode aan Mondriaan en De Stijl. Aan de hand van nieuw werk voegen Lex Pott, Bastiaan de Nennie, Sander Wassink, Stefan Peters en NOMAN Studio een eigentijdse laag toe aan de kunst en het gedachtegoed van de Hollandse meester.

Pop-up diners

Spoon of Art organiseert tijdens het festival 2  pop-up diners op 19 en 20 mei waarbij het zich culinair en visueel laat inspireren door de uitgangspunten van De Stijl en door Mondriaans bijzondere eetgewoontes. De diners worden gehouden in het stijlvolle Toussainthuis, Toussaintkade 21a.
Tickets kosten 65 euro per persoon en zijn hier te koop.

Designkwartier

Het festival is een initiatief van stichting Designkwartier Den Haag. Opgericht door Edwin Pelser, eigenaar van de gelijknamige designwinkel in Den Haag, interieurstyliste Susanne Kennedy en eventorganisator Mei-Lan Tjoa.

Bezoekersinfo
Vrijdag 19 t/m zondag 21 mei 2017
www.festivaldesignkwartier.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.