Fakro ontwerpwedstrijd architecten

Evenementen

Fakro ontwerpwedstrijd architecten

Door: Petra Starink | 26-09-2017

Vanaf 16 oktober 2017 krijgen architecten de kans om deel te nemen aan de achtste editie van de internationale Fakro ontwerpwedstrijd: FUSION before & after. Fakro, producent van dakramen, lichtkoepels en zonweringen vraagt om een bestaande, donkere ruimte onder het dak te kiezen en deze te transformeren naar een functioneel, licht en open interieur. Een vereiste hierbij is om diverse Fakro daglicht-producten toe te passen.

Licht en schaduw

Donkere ruimten onder het dak worden nog wel eens vergeten en niet gebruikt. Licht moet weer een rol gaan spelen. Door verschillende elementen in een ruimte met elkaar te fuseren, kunnen deelnemende architecten een nieuw en functioneel interieur onder het dak creëren. Hierin spelen licht en schaduw een belangrijke rol.

Ontwerpwedstrijd

De ontwerpwedstrijd gaat 16 oktober 2017 van start en duurt tot 20 februari 2018. In deze periode hebben deelnemende architecten de tijd om een ontwerp aan te leveren voor het transformeren van een vergeten, donkere ruimte naar een open, licht en functioneel interieur onder het dak. Belangrijk is dat er in het dak van de gekozen ruimte Fakro daglichtproducten toegepast worden.

De inzendingen worden door een vakkundige jury  beoordeeld. Alle deelnemers maken kans op de drie prijzen van € 5000,-, € 3000,- en € 2000,-. De winnaars worden op 15 maart 2018 bekend gemaakt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.