Open Building NOW!2

Evenementen

Open Building NOW!2

Door: Petra Starink | 08-03-2021

OpenBuilding.co organiseert in samenwerking met de TU Delft, BouwLab R&Do en Saint-Gobain van 15 – 19 maart 2021 het online evenement Open Building NOW! 2  > The Infill Festival – Comfort in Circularity. Alle lezingen zijn gratis te volgen. De workshop is bestemd voor masterstudenten architectuur. Open Building NOW!  is een initiatief van Thijs Asselbergs, professor Architectural Engineering aan de TU Delft.

Basis voor circulaire bouweconomie

Open Bouwen staat voor duurzaam en flexibel bouwen met een hoge mate van inspraak van de gebruikers, volgens de principes van Prof. N.J. Habraken, emeritus hoogleraar aan de TU Eindhoven en MIT Cambridge Massachusetts. Habraken propageerde een radicale scheiding tussen bouwkundige systemen waardoor deze systemen los van elkaar aangepast kunnen worden en gebouwen daardoor meerdere levenscycli kunnen hebben.

Marc Koehler deelt zijn visie op Open Bouwen
Poppies in Amsterdam Noord bestaat uit prefab modules in CLT die schakelbaar zijn in de toekomst. Ontwerp Marc Koehler

Lees ook:

Marc Koehler deelt zijn visie op Open Bouwen
Open Building op World Architecture Festival
Interview Thijs Asselbergs

Lezingen op Open Building NOW!2

De lezingen richten zich op strategieën en scenario’s voor ontwikkeling en ontwerp, waarbij de (toekomstige) bewoner midden in het proces staat. Op welke manier dragen nieuwe technologieën (digitalisering, prefabricage, VR / AI, fabricage op maat) bij aan vlottere processen en circulaire, betaalbare en comfortabele gebouwen? Aanmelden voor de zoomlink voor de lezingen kan via een e-mail aan B.T.vanVliet-vanderHaas@tudelft.nl. De lezingen van de eerste editie van Building NOW in november 2020 zijn op de website van de Open Building Academy te vinden.

Workshop masterstudenten architectuur

De workshop is primair gericht op de masterstudenten van aE studio. Op basis van hun eigen afstudeerplan ontwerpen de studenten een losneembare interpretatie van een (woon en / of werk) unit, die op vrijdagmiddag 19 maart wordt gepresenteerd. De ontwerpen worden gepresenteerd als digitale configuratoren of als driedimensionaal technische tekeningen. Een deel van de voorstellen zal komend najaar worden gebruikt in een hackathon.

Samenwerking

Open Building NOW! is een samenwerking van kennisinstellingen, de ontwerppraktijk en de bouwindustrie. Alleen door intensieve samenwerking van verschillende disciplines is het mogelijk om de klimaatdoelstellingen te behalen. Met Open Building NOW! worden nieuwe strategieën onderzocht, mogelijke scenario’s besproken, en nieuwe oplossingsrichtingen en (ontwerp-)instrumenten getoetst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.