Open Building op World Architecture Festival

Evenementen

Open Building op World Architecture Festival

Door: Petra Starink | 27-11-2019

OpenBuilding.co is een nieuw collectief van Nederlandse architecten en ingenieurs dat zich tijdens het World Architecture Festival (WAF), van 4 t/m 6 december 2019 in Amsterdam inzet om de kennis over Open Bouwen te delen met het internationale publiek. Het collectief heeft gekozen voor het thema ‘woongebouwen’. Architect Marc Koehler zal de dag afsluiten met zijn keynote “Open Building: A Future Perspective on Habraken’s Heritage’.

Gebouwen die aansluiten op huidige markt

Open Bouwen is in de jaren zestig van de vorige eeuw door N. John Habraken ontwikkeld als methodiek om – in samenspraak met toekomstige bewoners en gebruikers – flexibele en adaptieve gebouwen te ontwikkelen, die kunnen meebewegen met maatschappelijke ontwikkelingen en nieuwe vormen van gebruik. In recente projecten heeft een groep architecten de principes van Open Bouwen gebruikt om gebouwen te ontwikkelen en ontwerpen, die aansluiten op de wensen van de huidige markt en tegelijkertijd relatief eenvoudig aanpasbaar zijn aan andere eisen en wensen in de toekomst.

Platform Open Bouwen

Betrokken architecten en ingenieurs hebben zich nu verbonden aan het nieuwe platform OpenBuilding.co, dat kennis en ervaring over Open Bouwen en deze projecten zal delen met elkaar en vakgenoten. De ambitie is om met deze kennisdeling een versnelling kan ontstaan in de transitie naar een circulaire bouweconomie en een adaptieve, circulaire stad.

Drie thema’s

Tijdens de WAF Open Building Summit op de Festival Hall Stage wordt aan de hand van drie thema’s gesproken over de kansen en uitdagingen die Open Bouwen met zich meebrengt: Open Architecture, Open Systems en Open Cities.

Voor meer informatie kijk op WAF en Open Building Summit

Foto: Olaf Gipser Architects

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.