Open Monumentendag in teken van Europa

Evenementen

Open Monumentendag in teken van Europa

Door: Petra Starink | 29-08-2018

In het weekend van 8 en 9 september 2018 is het Open Monumentendag. Ruim vierduizend monumenten zijn gratis te bezoeken. Met het thema In Europa ligt dit jaar het accent op alles wat ons in dit werelddeel cultureel aan elkaar bindt en sluit aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed, een initiatief van de Europese Unie. Op Open Monumentendag kan het publiek van alles ontdekken over de Europese dimensies van erfgoed: internationale architectuurstromingen, vergelijkbare én onderscheidende (bouw)technieken, wederzijdse inspiratie in toegepaste kunsten, en de historische context waarin monumenten zijn gebouwd en gebruikt.

Thema In Europa

In Europa betekent een grote diversiteit aan gebouwen die tijdens de Open Monumentendag worden opengesteld voor het publiek – van stadhuizen, handelsgebouwen, landgoederen en buitenplaatsen tot kerken, forten, scheepsbouwwerken en waterwerken, zoals poldermolens en gemalen. Europa vormt een kleurrijke lappendeken van volkeren, landen, talen en religies en is uniek in haar diversiteit. Tegelijkertijd is er ontzettend veel gemeenschappelijks in het erfgoed. De Open Monumentendag is als onderdeel van de European Heritage Days zelf een Europees evenement. Maar liefst vijftig landen nemen deel aan deze Europese Monumentendagen.

Opening Open Monumentendag Den Haag

Op donderdag 6 september zal Open Monumentendag 2018 in Den Haag officieel worden geopend. De stad van ambassades, en het Internationaal Gerechtshof is de plek bij uitstek om het startsein te geven voor deze internationale editie van de Open Monumentendag.

Meer informatie over de Open Monumentendag is hier te vinden. En het programma van onze zuiderburen en onze oosterburen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.