Opening architectuurjaar CASA

Evenementen

Opening architectuurjaar CASA

Door: Petra Starink | 16-01-2017

Dinsdag 24 januari wordt het nieuwe architectuurjaar 2017 van CASA (Centrum voor architectuur en stedenbouw Arnhem) geopend. Hoofdspreker op deze avond is ecoloog en filosoof Matthijs Schouten, verbonden aan Staatsbosbeheer en buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit Wageningen. Hij zal een betoog houden over de relatie tussen mens, natuur en stad en in het bijzonder Arnhem.

Groene stad

Groen is het nieuwe goud! Steden met een fraaie landschappelijke ligging en natuurlijke omgeving zijn gezonder, leefbaarder en aantrekkelijker. De stad Arnhem heeft een sterke troef in handen. Groen is ontegenzeggelijk dé kernkwaliteit van de stad. Maar wat betekent dat voor Arnhem? Filosoof Matthijs Schouten probeert hierop antwoorden te geven.

Opening architectuurjaar

Het nieuwe architectuurjaar wordt daarnaast ingeleid door directeur Edwin Verdurmen van CASA en voorzitter Berry Kessels. Onder het motto Nieuw Arcadië onderzoekt CASA in 2017 hoe de stad Arnhem vanuit zijn kernkwaliteiten kan inspelen op de uitdagingen die de nabije toekomst in petto heeft.

Datum: dinsdag 24 januari
Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20, Arnhem
De entree is gratis

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.