Petrified Carpets op Salone del Mobile

Evenementen

Petrified Carpets op Salone del Mobile

Door: Petra Starink | 21-02-2017

Op de Salone del Mobile in Milaan van 4 t/m 9 april toont Studio Ossidiana hun Petrified Carpets, een installatie van betonnen elementen als een interpretatie van het Perzische tapijt en de Oosterse tuin.

 

Alessandra Covini en Tomas Dirrix

Het Perzische tapijt wordt door Studio Ossidiana, het architectenduo Alessandra Covini en Tomas Dirrix opgevat als een 2-dimensionale weergave van de Perzische tuin. De motieven van het tapijt, zoals de rand, de centrale medaillon en het patroon verbeelden de architectonisch elementen van de tuin, zoals de omringende muur, de centrale fontein en de toegangspoort.

Stenen, zand en cement

Door verder te experimenteren met de verschillende technieken van het productieproces van het beton, zoals het storten, het kleuren en de nabehandeling, zijn deze elementen vertaald naar hedendaagse objecten. In samenwerking met Hurks, fabrikant van geprefabriceerd-beton, gingen de ontwerpers opzoek naar het levendige en heldere potentieel van het materiaal. Het project combineert pigmenten, stenen, zand en cement in elk object in verschillende verhoudingen, en verwijst hiermee naar de contouren, kleuren en tinten van de Perzische tuinen.

De installatie wordt gepresenteerd op de Salone del Mobile 2017 in samenwerking met 5VIE.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.